Šeško preprečil klofuto na Malti

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.03.2024 21:21

Po vodstvu v prvem polčasu in menjavi Jana Oblaka med odmorom je Slovenija prejela dva gola, blamažo pa je z izenačenjem na 2:2 v 80. minuti preprečil Benjamin Šeško.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Šeško je dosegel enajsti gol za Slovenijo.
Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na prvi od štirih pripravljalnih tekem za evropsko prvenstvo v Nemčiji gostovala na Malti. Slovenci so napovedovali boj za zmago, ki bi dvignila samozavest moštva, toda s predstavo in pristopom niso navdušili. Selektor Slovenije Matjaž Kek je kljub smrti očeta odpotoval z moštvom, a ekipe ni vodil s klopi, njegovo vlogo je prevzel pomočnik Boštjan Cesar. V strokovnem štabu Slovenije so se v primerjavi z zadnjimi uradnimi tekmami reprezentance odločili za nekaj sprememb v prvi postavi, tekmo so med drugim začeli Tomi Horvat, Jure Balkovec, Jasmin Kurtić in Vanja Drkušić.

Po prvem polčasu so izbranci selektorja Matjaža Keka vodili, napako domačega vratarja Henryja Bonella je v 28. minuti izkoristil Andraž Šporar, ki je zadel s 15 metrov. Slovenci so bili v prvem delu obračuna boljši tekmec, so si pa nevarne priložnosti ustvarjali tudi gostitelji. Jure Balkovec je v 17. minuti zadel prečko, še eno lepo priložnost pa je v 22. minuti zastreljal Šporar.

Med polčasom je v slovenskih vrstah prišlo do treh menjav, igro je zapustil tudi kapetan Jan Oblak, zamenjal ga je Vid Belec. Ležeren pristop Slovencev so izkoristili gostitelji, ki Slovenije še niso premagali, in poskrbeli za preobrat. V 54. minuti je Matthew Guillaumier zadel z 20 metrov, le tri minute kasneje pa je za 2:1 gol dosegel Stephen Pisani iz prostega strela. 

V 81. minuti je Sloveniji le uspelo izenačiti na 2:2 in preprečiti blamažo na Malti. Enajsti gol za člansko izbrano vrsto je z razdalje dosegel Benjamin Šeško. Slovenija je igrala deveto medsebojno tekmo z Maltežani in vpisala drugi neodločen izid ob sedmih zmagah.

V torek se bo Slovenija v Stožicah pomerila s Portugalsko. Na ljubljanskem stadionu so končali polaganje travnate površine, pred obračunom z evropskimi prvaki iz leta 2016 pa v Stožicah potekajo še zaključna dela. Stožice so v zadnjih tednih dobile tudi nove reflektorje in ozvočenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta