Šimundža pred Domžalami o izjavi glede okrepitev: To je bilo sporočilo vsem, ne le športnemu direktorju

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.07.2024 05:01

Jutri ob 17.30 se bodo Mariborčani na prvi prvenstveni tekmi v sezoni pomerili z Domžalčani, ki so poleti znova krepko premešali svoje vrste. Vijoličasti so se razšli z Markom Kolarjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža meni, da je Maribor pripravljen na znova spremenjene Domžale, a da mora biti odgovor vijoličastih pravi.
Andrej Petelinšek

Z ne prav dobro popotnico, izpadom iz kvalifikacij za evropsko ligo, se Mariborčani podajajo v novo sezono prve lige. Da je prvenstvo prioriteta, so po tekmi z Botevom iz Plovdiva poudarili vijoličasti, ki si ne želijo, da bi se ponovila zadnja poletja, ko so v ligaškem tekmovanju hitro nabrali zaostanek za konkurenti in ga nato v nadaljevanju prvenstva niso uspeli nadoknaditi. "Kot klub smo na preklop med tekmovanji navajeni, kot ekipa moramo v tem narediti še korak naprej. Prešteli smo se, naredili regeneracijo in od sobote bomo pripravljeni na Domžale," pravi trener Maribora Ante Šimundža.

Med "preštetimi" je Mariborčan izpostavil Josipa Iličića, ki ima težave s kolenom, a je na regeneracijskem treningu vadil, Lan Vidmar pa je znova doživel izpah ramena. Odločitev o njunem nastopu proti rumenim bo sprejeta pred tekmo. Stanje Blaža Vrhovca, Andraža Žiniča in Hilala Soudanija je za zdaj nespremenjeno, je še razkril Šimundža. Velikih rotacij snovalec taktike vijoličastih ne napoveduje, bo pa primoran spremeniti začetno enajsterico, saj mora prvenstvene tekme začeti kandidat za reprezentančno selekcijo do 21 let. Med glavnimi kandidati za to mesto sta vezist Marcel Lorber in krilni nogometaš Nino Grlić, ki je debi dočakal na povratni tekmi z Botevom.

Kakšne Domžale pričakuje mariborski trener? "Spremljali smo njihove pripravljalne tekme. Pred enim tednom smo pripravili analizo, ki jo bomo dan pred obračunom pokazali igralcem. Toda eno so pripravljalne tekme, drugo prvenstvene. Ni novost, da Domžale veliko spreminjajo svoj kader med sezonami, na to smo se pripravili. Želimo si pozitiven rezultat. Dobro je, da je bila energija s strani gledalcev kljub izpadu proti Botevu pozitivna. Pričakujem naš odgovor, ker gredo stvari pri nas v pravi smeri. Le detajli, ki so v Evropi zelo pomembni, so nam zmanjkali. Upam, da bomo to v nedeljo spremenili. Pričakujem spremenjene Domžale s svojim načinom, trdo tekmo proti ekipi, ki ima novega trenerja. Če ne bomo na potrebnem nivoju, ne bo pozitivnega rezultata," odgovarja Šimundža.

Vprašali smo ga, ali je dan po tem, ko je dejal, da potrebuje okrepitve, o tem že govoril s športnim direktorjem. "To je bilo sporočilo vsem, ne le športnemu direktorju, ki se tega zelo dobro zaveda. Sporočilo je poslano tem, ki odločajo, ali bodo okrepitve prišle ali ne," je pojasnil Šimundža. In kdo odloča? "Odločamo vsi. Jaz si želim, odločajo pa športni direktor in partnerji. Spet druga stvar pa je, ali je možnost, da ciljani igralec pride in ali si sploh želi priti. To ni moje področje, to je področje športnega direktorja," je nadaljeval snovalec taktike vijoličastih.

Dan po tekmi z Bolgari so iz Ljudskega vrta sporočili, da so sklenili dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe z Markom Kolarjem. Hrvat vijoličaste zapušča po enem letu, v katerem je vpisal 25 nastopov in dosegel tri gole. Napadalec bo kariero nadaljeval v hrvaški Gorici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta