Skerbinjekova lovorika odpotovala v Italijo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.09.2024 19:25

Pallavolo Padova v finalu s 3:1 ugnal ACH, v tekmi za tretje mesto je bila Mladost s 3:0 boljša od pomlajene in prenovljene ekipe i-Venta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarji Pallavola Padove se veselijo zmage na Skerbinjekovem memorialu. 
Sašo Bizjak

S tekmama za tretje in prvo mesto se je v dvorani Tabor v Mariboru končal že 36. Skerbinjekov memorial, na katerem so poleg mariborskega kluba i-Vent, tudi prireditelja turnirja, igrale še ekipe zagrebške Mladosti, ljubljanskega ACH in italijanskega Pallavolo Padova.

Za tretje mesto sta se udarila i-Vent in Mladost, ki ju vodita Mariborčana, Sebastijan Škorc in Radovan Gačić. Boljšo igro so pokazali hrvaški prvaki, ki so v vseh treh nizih vodili, Mariborčani pa so jih neuspešno lovili. Le v tretjem nizu se jim je ponudila priložnost za zasuk, a je niso izkoristili in Mladost je zmagala s 3:0 (25:22, 25:21, 25:23). V ekipi i-Venta je Gustavo Cavalcanti dosegel 12 točk, Martin Valenčič 8 in Stefan Mirković 7.

"Zadovoljni smo, da smo igrali na turnirju, dve tekmi sta nam v pripravah na novo sezono prišli zelo prav. V obeh smo prikazali dobro igro in tudi po tej plati sem zadovoljen," je dejal Radovan Gačić. "Po petkovi večerni revialni tekmi proti ACH so naši odbojkarji v dveh dneh na turnirju odigrali še dve tekmi. Igra v prvi proti Padovi je bila dobra, v tisti za tretje mesto pa slaba. Opravil sem veliko menjav igralcev, a to ni opravičilo za bledo igro. Tako se ne igra za barve kluba. Slabe stvari bomo pozabili, dobre pa skušali nadgraditi," je povedal Sebastijan Škorc.

Za Skerbinjekovo lovoriko sta se pomerila ACH in Pallavolo Padova. Zmage s 3:1 (25:16, 19:25, 25:23, 25:20) so se veselili italijanski odbojkarji. Za zmagovalce je 18 točk dosegel italijanski reprezentant Luca Torro, pri poražencih pa jih je Jan Pokeršnik dosegel 15. "Nismo še najbolje pripravljeni, nekateri igralci so se ekipi pridružili pred dvema tednoma, kar se pozna na uigranosti. Italijani so pokazali svojo moč, imajo izkušeno ekipo, poleg tega pa so vajeni igrati zahtevne tekme," je pojasnil Matjaž Hafner, trener ACH Volleyja.

Blok italijanske ekipe je bil za slovenske prvake na trenutke neprebojen. 
Sašo Bizjak

V soboto sta bili polfinalni tekmi, prva med Mladostjo in ACH Volleyjem se je po izenačeni igri, v kateri so zagrebški odbojkarji vodili 2:0 v nizih, končala z rezultatom 3:2 (31:33, 22:25, 25:23, 25:22, 15:10) za ACH. Pri slovenskih prvakih je blestel Alen Šket, ki je dosegel kar 36 točk. V drugi sta se pomerila i-Vent in Pallavolo Padova. Kot je bilo pričakovati, je bil klub iz najkakovostnejše lige na svetu premočan za pomlajeno in prenovljeno mariborsko vrsto. Ta je bila tekmecu dokaj enakovredna v drugem in tretjem nizu, a gostje niso dovolili presenečenja; tekmo so dobili s 3:0 (25:16, 26:24, 25:19). Pri i-Ventu je Stefan Mirković dosegel 14 točk, 13 jih je dosegel Jaka Sešek, sedem Žiga Donik, pri Padovi pa je bil z 18 točkami najučinkovitejši Marko Sedlaček.

Pokale sta najboljšim podelili hčerki Vlada Skerbinjeka, Simona Skerbinjek in Maja Skerbinjek Kavalar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta