Slovenca v Serie A: Tio Cipot bo okrepil Spezio, na Apeninski polotok se iz Sežane seli Tom Kljun

M.D.
17.01.2023 15:30

Mladi slovenski reprezentant Tio Cipot, ki je bil nazadnje član Mure, se tudi uradno seli k italijanskemu prvoligašu Spezii. Najstnik iz Tabora v zameno za odškodnino v Lecce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tio Cipot je z Muro osvojil naslov državnih prvakov in v konferenčni ligi zaigral na dveh tekmah, nase je opozoril predvsem v letu 2022.
Igor Napast

Športni direktor italijanskega prvoligaša Spezije Stefano Melissano je na novinarski konferenci ob predstavitvi Joaa Moutinha potrdil, da je član kluba iz Ligurije na severozahodu Italije postal Sobočan Tio Cipot. Otrok Mure je v prvi ligi igral na 44 tekmah in dosegel štiri gole, jeseni je debitiral za mlado izbrano vrsto Slovenije in se proti BiH dvakrat vpisal med strelce. Cipot je z Muro osvojil naslov državnih prvakov in v konferenčni ligi zaigral na dveh tekmah, nase je opozoril predvsem v letu 2022 pod vodstvom Damirja Čontale.

Italijanski strokovnjak za nogometne prestope Gianluca di Marzio je objavil, da je Spezia za 19-letnega vezista odštela 700 tisoč evrov odškodnine, Prekmurec pa bo podpisal pogodbo za štiri leta in pol. Spezia po 18. krogih italijanske serie A na 15. mestu med 20 ekipami.

Prodaja starejšega od bratov Cipot je najdonosnejša za klub s Fazanerije. Pred tem so muraši najdražje prejšnje poletje prodali Tomija Horvata, za katerega naj bi iz Sturma prejeli 550 tisoč evrov.

V Italijo se je v zameno za odškodnino iz sežanskega Tabora preselil tudi 18-letni Tom Kljun. Celjan je ima za sabo 51 nastopov v prvi ligi, s klubom iz knežjega mesta pa je osvojil naslov državnih prvakov. Kariero bo nadaljeval pri prvoligašu Lecceju, pridružil se bo mladi zasedbi kluba iz juga Apeninskega polotoka.

V elitni italijanski ligi so sicer že Samir Handanović pri Interju, Petar Stojanović in Lovro Štubljar pri Empoliju, Martin Turk pri Sampdorii ter Jaka Bijol in Sandi Lovrić pri Udineseju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta