Mariborčani prestavili prvo pripravljalno tekmo v tem letu

M.D.
17.01.2023 13:26

Danes bi morali vijoličasti z Aluminijem odigrati prvo od petih pripravljalnih tekem pred nadaljevanjem sezone, zaradi snega v Ljudskem vrtu je tekma prestavljena na sredo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vijoličasti bodo do nadaljnjega vadili na umetni travi. 
NK Maribor

Prvi teden zimskih priprav aktualnih državnih prvakov je minil po načrtih. Dopoldnevi so bili namenjeni nabiranju moči z vadbo v telovadnici, popoldne so vijoličasti trenirali na igrišču. V prvih dneh zimskih priprav so imeli srečo z vremenom, drugi teden pripravljalnega obdobja pa se je začel v snežnih razmerah in načrt piljenja forme za nadaljevanje sezone so morali v Ljudskem vrtu spremeniti. Danes bi morali Mariborčani proti Aluminiju odigrati prvo od petih pripravljalnih tekem, edino na slovenskih tleh, a je bil obračun z drugoligašen zaradi slabih vremenskih razmer in zato neprimerne travnate podlage prestavljen na sredo.  

Dopoldne so varovanci Damirja Krznarja opravili vaje za moč v telovadnici, popoldanski trening bodo opravili na igrišču z umetno travo. "Med zimskimi pripravami je, razumljivo, treba upoštevati tudi dejavnik vremena. Vajeni smo, da se je treba prilagajati, če pride do kakršnihkoli sprememb. Pomemben je hiter, pravočasen odziv. Gre le za popoldanski premik, ne bomo trenirali na pravi, ampak umetni travi. Temu primerno bo na sporedu nekoliko drugačen tip treninga, da ne bi prišlo med aktivnostmi na trši podlagi do morebitnih poškodb," se je ob spremembi načrta za klubsko spletno stran odzval Damir Krznar"Verjamem, da bomo lahko odigrali predvideno tekmo. Ob tej priložnosti se zahvaljujem predstavnikom Aluminija za razumevanje, saj so se strinjali s spremembo termina. Zelo koristno bi bilo seriji zaporednih treningov dodati tekmo, potem pa nam preostane še nekaj časa za vadbo do odhoda v Turčijo, kjer bo sledilo nadaljnje piljenje forme," je še dejal hrvaški strateg.

V soboto zjutraj se bodo Mariborčani z redno letalsko linijo z Dunaja odpravili proti turškemu Beleku, kjer bodo osrednji del priprav oddelali do 3. februarja. Seznam potnikov bo potrjen v prihodnjih dneh. "Po napovedih se vrača Šoštarič Karič, ki je po okrevanju začel z uvajalnim delom in se priključuje tudi treningom z žogo. Od prvega dne v Turčiji bo lahko sodeloval pri delu s polno obremenitvijo. Na seznamu poškodovanih pa je trenutno Ishaq Rafiu, ki je občutil bolečine v sprednji stegenski mišici, in po pregledu bo znano, za kako resno poškodbo gre," o stanju v moštvu Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta