Slovenski motokrosist Tim Gajser četrti v Lomboku, zmagal Španec Jorge Prado

30.06.2024 11:09

Gajser je tokrat ostal brez stopničk zmagovalnega odra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhivska fotografija.
Hondaracing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku za VN Zahodne Nuse Tenggare osvojil četrto mesto. Najboljši je bil Španec Jorge Prado. Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je bil deseti.

V prvi vožnji je bil Gajser tretji za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in Pradom. V drugi je Gajser sprva vozil na drugem mestu, se po padcu Herlingsa prebil v vodstvo, a ga je v šestem krogu Prado prehitel, ob poskusu vračanja na prvo mesto pa je Gajser ob stiku s Špancem padel. Nekaj krogov pozneje je bil slovenski dirkač še enkrat na tleh, tako da je zdrsnil na peto mesto.

Takšen razplet druge vožnje je pomenil, da je Gajser ostal brez stopničk zmagovalnega odra, saj je imel enako število točk (36) kot Nizozemec Calvin Vlaandern, a slabšo drugo vožnjo. Slavil je Prado (47) pred Herlingsom, ki je imel enak točkovni izkupiček. Pancar je prvo vožnjo končal na 12. mestu, drugo na devetem, skupno je bil deseti na dirki.

Po prvi od dveh indonezijskih dirk ima Gajser v SP zdaj 555 točk, Prado pa 533. Pancar je s 140 na 15. mestu. Že naslednji teden bo na istem prizorišču še dirka za VN Lomboka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta