SP v hokeju: Hladen tuš za podprvake

STA, ŠR
12.05.2024 19:45

Branilci srebrne medalje Nemci so na derbiju vikenda s kar 1:6 izgubili proti ZDA, ki po lanskem neuspehu ciljajo na medaljo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za nemškega vratarja ni bilo milosti.
Reuters

Svetovni podprvaki Nemci so po zmagi nad Slovaki doživeli hladen tuš in kar z 1:6 izgubili proti Američanom, razočaranju lanskega SP, saj so ZDA osvojile le četrto mesto, potem ko so izgubile tekmo za bron proti Latviji. Tudi tokrat so ZDA v uvodu izgubile s Švedi. Z Nemci pa so Američani v zadnjo tretjino vstopili z vodstvom 4:1, in ko je ob igralcu več zadel še Trevor Zegras, je bila tekma dokončno odločena. Šesti gol je dosegel Michael Eyssimont.

Njihovi severni sosedje Kanadčani so uspešno krenili v obrambo naslova svetovnih prvakov. V uvodnem nastopu v skupini A v Pragi so najprej premagali Veliko Britanijo s 4:2. Ključni mož za zmago Kanade nad Otočani je bil Connor Bedard iz moštva Chicago Blackhawks, ki je v drugem delu dosegel gola za 3:1 in 4:1. Že dan kasneje so se Kanadčani znesli še nad Dansko, bilo je 5:1. 

V isti skupini se je potrdilo, da se bo Avstrija krčevito borila za obstanek. Preden so doživeli omenjeni poraz, so jo Danci prizemljili s kar 5:1. Namučili pa so se gostitelji Čehi. Proti Norvežanom so v prvem delu zaostajali že z 1:3, nato pa sta jih v zadnji tretjini za zmago s 6:3 rešila Matej Stransky in Libor Hajek, končni izid pa je postavil Ondrej Palat.

Rezultati 2. kroga SP, Skupina A: Norveška - Češka 3:6, Finska - Velika Britanija 8:0, Kanada - Danska 5:1, Švica - Avstrija (zvečer), skupina B: ZDA - Nemčija 6:1, Slovaška - Kazahstan 6:2, Latvija - Francija 3:2 (po podaljšku), Švedska - Poljska (zvečer). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta