Štajersko-prekmurski obračun je vselej negotov, tudi tokrat ne bo nič drugače

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.10.2023 05:01

V osrednji tekmi tretjega kroga državnega prvenstva odbojkarjev se bosta v dvorani Tabor udarili ekipi Merkurja in Panvite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miho Finka in njegove soigralce čaka danes zahtevna tekma.
Igor Napast

Odbojkarji Merkurja Maribor so uspešno začeli novo tekmovalno sezono. Morda so njihovi privrženci pričakovali, da se bodo s prve tekme na Ravnah, kjer so se udarili s tamkajšnjim Fužinarjem, domov vrnili s tremi točkami, a so po zmagi 3:2 osvojili zgolj dve. So pa brez praske preskočili drugo oviro - v Kanalu so s 3:0 premagali Alpacem (prej Salonit). Mariborčani si z ekipo Panvite Pomgrad iz Murske Sobote na lestvici delijo drugo mesto, na prvem je s šestimi točkami Calcit.

Po tekmah tretjega kroga, ki bodo danes, bo prišlo do spremembe na drugem mestu, kajti v osrednjem obračunu se bosta ob 19.30 v dvorani Tabor pomerila prav štajerski in prekmurski klub. V obeh so po prestopnem roku spremembe v igralskem kadru, večje v soboškem klubu, ki je v svoje vrste pripeljal dva tujca, Albanca Leonarda Dodo in Srba Stefana Mirkovića, še naprej pa zanj igra Bosanec Nenad Šormaz. Sobočani so v prvem krogu v Kranju s 3:2 ugnali Triglav, v drugem pa doma s 3:0 Fužinar. Po besedah trenerja Dejana Fujsa jih v dvorani Tabor čaka zahtevna tekma. "Merkur ima kakovostno ekipo, vsaka točka, ki jo bomo osvojili, bo dobrodošla. Veliko pričakujemo od obeh novincev v ekipi, ki sta se že privadila na novo igralsko okolje in nove soigralce. V ekipi ni poškodovanih in bolnih, prihajamo z vsemi razpoložljivimi močmi in tudi zaradi tega sem optimist."

Optimističen je tudi strateg odbojkarjev Merkurja Sebastijan Škorc, zadovoljen s petimi točkami, ki so jih njegovi igralci osvojili v dveh tekmah. "Na prvi je zaradi obveznosti v reprezentanci manjkal Rok Bračko, na drugi smo se iz vročega Kanala vrnili brez izgubljenega niza. Tekme med prekmurskim in našim klubom so bile vselej rezultatsko negotove, tudi tokratna ne bo nič drugačna. Sobočani imajo kakovostne tujce, kljub temu želimo zmagati in na lestvici obdržati mesto med vodilnimi. Žal v ekipi zaradi poškodbe ne bo prostega igralca Žige Kumra."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta