Svit Suljić po naslovu evropskega prvaka zanesljivo zmagal v Mariboru

STA, Va
24.07.2023 18:19

Mladi slovenski teniški up nadaljuje v zmagoviti smeri, zdaj na Ofemu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svit Suljić
Profimedia

Mladi slovenski teniški adut Svit Suljić je danes začel nastope na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Mariboru. Dan po osvojitvi naslova evropskega prvaka do 14 let je v prvem krogu ugnal Poljaka Antonija Wojciecha Kasperskega s 6:2 in 6:2. 

Suljić je v nedeljo postal evropski prvak do 14 let, a se mu danes utrujenost vseeno ni preveč poznala. "Težko je. Toliko tekem zapored sem že odigral, ampak vsak dan delamo veliko na okrevanju. Temu res damo poudarek, da vsak dan lahko igram na polno, brez poškodb, tako da vsa čast moji ekipi, ki me res odlično čuva. Zavedam se, da bo težko zdržati do zadnjega dne, tako da bo vsak dan treba delati za dobro okrevanje. Tako bo iz dneva v dan lažje in enkrat, ko dobiš turnir v kri, se bolje počutiš. Proti koncu je vsaka tekma bolj pomembna, tako da je lažje," je po današnji zmagi dejal mladi tenisač.

Na pesek je v ženski konkurenci posameznic danes stopila tudi Zoja Peternel, toda morala priznati premoč poljski tekmici Nadii Aniti Affelt. Poljakinja je bila dvakrat boljša v podaljšani igri in je dvoboj dobila s 7:6 in 7:6.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta