Tenis v Mariboru: Planinšek klonil šele v finalu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.08.2024 15:20

Mariborski teniški igralec je na igriščih v Ljudskem vrtu prikazoval odlične igre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Jeff Planinšek je bil z uvrstitvijo v finale zelo zadovoljen.
Vid Ponikar/Sportida

Dvajsetletni teniški igralec Mili Poljičak je zmagovalec teniškega turnirja WTT z denarnim skladom 25.000 evrov, ki ga je na igriščih v Ljudskem vrtu priredil TK Branik iz Maribora. Hrvaški igralec, ki je na svetovni ATP-lestvici na 477. mestu, je v finalu turnirja po slabih dveh urah s 6:4, 6:2 premagal tri leta starejšega Filipa Jeffa Planinška, Mariborčana, ki igra za TK Terme Ptuj, na ATP-lestvici pa je uvrščen malo nad tisočim mestom.

Filip Jeff Planinšek, ki je maja letos presenetil z osvojitvijo naslova študentskega prvaka NCAA v ZDA, se je do finala prebil po odličnih igrah. V prvem krogu je s 7:6, 6:1 izločil Maročana Elliota Benchetrita, v drugem pa presenetil prvega nosilca turnirja, ameriškega igralca Hadyja Habiba, ki trenutno zastopa Libanon, 275. igralca na lestvici ATP. Planinšek je tudi v nadaljevanju turnirja igral na visoki ravni, v četrtfinalu je s 6:1, 6:2 premagal Čeha Davida Poljaka (971. na ATP), v polfinalu pa se je v slovenskem obračunu pomeril z Borom Artnakom (407. na ATP). Dvoboj je bil zelo izenačen, trajal je dobri dve uri in pol, zmage s 3:6, 6:3, 7:6 pa se je veselil Planinšek, ki je nato v finalu klonil proti Poljičaku. "Za mano je super teden. Moja igra je bila na visoki ravni, le v finalni tekmi mi je malce zmanjkalo svežine. Ta teden me čaka podoben turnir na igriščih ŽTK Maribor, predvsem želim prikazati dobro igro in videli bomo, do kod me bo pripeljala. V igri želim ostati čim dlje," je povedal Filip Jeff Planinšek.

Veliko igralcev se je s turnirja na levem bregu Drave preselilo na desnega, kjer se je na igriščih ŽTK Maribor ob koncu minulega tedna s kvalifikacijami začel podoben turnir, ki ima prav tako denarni sklad 25.000 evrov. Priložnost, da se skozi kvalifikacije prebijejo na glavni turnir, se ponuja tudi trinajstim slovenskim igralcem. Prvi dvoboji glavnega turnirja se bodo začeli jutri popoldan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta