To je realnost, od katere Celjani ne smejo bežati

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
30.11.2023 09:20

Mlada in neizkušena ekipa Celja je zabeležila še svoj deveti letošnji poraz v ligi prvakov. Kaj so glavni akterji povedali po tekmi s poljsko Wislo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sherpa

Celjski rokometaši so se s poljsko Wislo včeraj pomerili šestič v klubski zgodovini in ostali pri treh zmagah. Videlo se je sicer, da si po osmih porazih v letošnji sezoni lige prvakov zelo želijo zmagati, ali pa rokometašem iz Plocka odščipniti vsaj točko. A se ni izšlo, nekajkrat so bili blizu, v zadnjem delu tekme so imeli imenitno priložnost, da se približajo na le gol zaostanka, a je njihove sanje ustavil (tudi) Mirko Alilović, legendarni 38-letni hrvaški vratar, ki je pred več kot desetimi leti nosil tudi dres Celja. "Na koncu smo imeli malo sreče, nekaj 100-odstotnih priložnosti je Mirko ubranil in mislim, da je to pretehtalo. Oni so prihajali to teh čistih priložnosti, mi pa na srečo nismo razbranili njihovega Roka Zaponška. Res je vse poklopilo. Za zmago v Celju mora biti vse na vrhunskem nivoju. Sem prepričan, da se mnogi ne zavedajo, da zmagati v Zlatorogu ni tako lahko kot kaže rezultat," je po tekmi razlagal Miha Zarabec, prav tako nekdanji član Celja, ki se je letos po šestih letih igranja v nemškem Kielu preselil na Poljsko.

Sherpa

"Vsako tekmo na glavo"

Zanj se je letošnji obisk Zlatoroga razpletel precej bolje kot tisti v lanski sezoni, ko so Celjani poskrbeli za senzacijo in Kiel spravili na kolena. "Vedno je lepo tukaj, pred to publiko, z igralci, delavci v klubu. Vse sem že doživel. Zmago, poraz … Tokrat so občutki lepši, sem vesel. A mi od prve minute ni bilo lahko, fantje se resnično borijo, vedo, kaj imajo pred sabo. Še dobro, da smo tekmo vzeli resno, če Celje podcenjuješ, jih lahko hitro dobiš po glavi," je še povedal 32-letni Zarabec. Tekma je bila resnično groba, takšno sta na nek način dopuščala tudi danska sodnika. "Ničesar nismo hoteli prepuščati naključju, če bi bili v egalu, bi se lahko oni prestrašili in bi mi pobrali točke. Ampak Wisla je zelo fizično močna ekipa, z res neverjetno obrambo, veliko je dvometrašev, veliko jih ima preko 100 kilogramov. Mi smo mladi, neizkušeni, večina fantov je starih okoli 20 let," pa je bil realen Grega Krečič, ki je na zadnjih dveh tekmah v ligi prvakov našel tisto svojo pravo formo. "Zmeraj bolje je, zmeraj bolj sem sproščen. Prišel sem v sistem in mislim, da bo šlo še samo navzgor. Še pet tekem imamo v ligi prvakov, vsako bomo šli na glavo in upam, da vendarle osvojimo kakšno točko."

Sherpa

Da morajo biti realni in da je Wisla v tem trenutku precej boljši nasprotnik pa je po tekmi razlagal domači trener Alem Toskić. "Ekipe v ligi prvakov so močne, mi pa ne moremo slediti temu ritmu, ne moremo delovati pod tem pritiskom. Vedno potem plačamo davek neizkušenosti, vsako tekmo je kakšen nov poškodovan igralec. Pridemo zraven, ampak ne moremo zaključiti tekme. Imeli smo priložnost proti Portu, Gudmeju, Montpellierju …" Na tekmi proti Wisli si je koleno – v Celju upajo, da ne prehudo – poškodoval Leon Gregorič, če pogledamo proti svetlim točkam, pa je svojo prvo priložnost na tekmah najvišjega ranga dobil 19-letni vratar Ian Mesarec. "Soigralci so mi rekli samo mirno, brez pritiska. Da nimam kaj za izgubiti. V igro sem zato šel sproščeno in se poskušal čim več naučiti in ubraniti čim več strelov. S svojo igro sem zadovoljen," je po tekmi povedal 19-letnik in priznal, da je pred vstopom v igro imel nekaj treme, a da je bila ta pozitivna. "Je pa težje soigralce spremljati s klopi kot pa biti v igri, to pa priznam."

Sherpa

Najbolj pomembno je državno prvenstvo

Celjske rokometaše v nedeljo čaka gostovanje pri Slovanu, prihodnji četrtek pa še gostovanje v Barceloni, kar bo zadnja tekma v ligi prvakov v tem koledarskem letu. "Slovan moramo premagati, tukaj ni dileme," se je proti naslednjemu nasprotniku ozrl najboljši posameznik v vrstah Celja Mitja Janc. Da bo v nadaljevanju sezone najpomembnejše prav državno prvenstvo, kjer trenutno zasedajo tretje mesto, za točko oddaljeni od prvega, je jasen tudi trener Toskić: "Tri tekme so še v prvenstvu in ena v ligi prvakov, potem pa premor in dolge priprave na drugi del sezone. Državno prvenstvo je zelo pomembno, to je realnost, od katere ne smemo bežati."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta