Turnir Grawe Open: Zmago je najprej napovedal - in jo tudi dosegel

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.05.2023 20:18

Nadarjeni mariborski teniški igralec Paolo Angeli je na poti do zmage izgubil le en niz

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Paolo Angeli je na Taboru upravičil vlogo enega od favoritov.
Igor Napast

Na igriščih teniškega parka ŽTK Maribor se je končal 16. turnir Grawe Open Tennis Europe kategorije 2 za igralce in igralke do 14 in 16 let starosti. Loparje je vihtelo več kot 270 igralcev in igralk iz 27 držav, med njimi tudi 51 slovenskih tenisačev. Najbolj se je izkazal 15-letni Paolo Angeli (ŽTK Maribor), ki je dobil turnir do 16 let, v dvojicah pa sta se turnirske zmage v enaki starostni kategoriji veselila Luka Albreht in Gašper Matijašič (TK CC Ljubljana), ki sta bila v finalu boljša od dvojice ŽTK Maribor, Marka Laubiča in Liama Lugariča. Vse druge turnirske zmage so pobrali igralci in igralke iz tujine. Med fanti do 14 let je slavil Švicar Brian Kriesi, med dekleti do 14 let Angležinja Megan Knight, v kategoriji do 16 let pa Angležinja Hollie Smart.

Paolo Angeli je v finalu s 6:2, 7:5 premagal Italijana Lorenza Beroa, ki je turnir začel v kvalifikacijah, na poti do finala pa med drugim izločil Norvežana Sanderja Juuhla Siverstena. Slednji je pred tem izločil igralca ŽTK Maribor, Marka Laubiča in Marka Bečiroviča Novaka. Angeli je v dvoboju z Norvežanom izgubil tudi edini niz na turnirju.

"Zadovoljen z igrami in predvsem s turnirsko zmago. Napovedal sem jo že pred turnirjem in napoved se je uresničila. V finalu sem gladko dobil prvi niz, v drugem je tekmec, tudi po mojih napakah, vodil s 5:3 in 30:0, toda v nadaljevanju sem zaigral veliko bolje, uspel mi je zasuk, dobil sem štiri zaporedne igre in dvoboj," je povedal Paolo Angeli: "To je bil moj zadnji turnir do 16 let, v nadaljevanju sezone bom igral na ITF-turnirjih, na katerih sem se že preizkusil. Ta teden me čaka turnir v Budimpešti." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta