TV-mrk namesto prenosov iz Pariza? Slovenski paralimpijski športniki so zgroženi

Va
18.06.2024 20:48

Če TVS ne zakupi pravic, bo Slovenija zaradi geoblokade ostala tudi brez prenosa na spletni platformi YouTube.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na paralimpijskih igrah, ki se letos po 12 letih vračajo v Evropo, Slovenci nastopajo od leta 1972. V tem času so osvojili 52 para(o)limpijskih kolajn. Žal pa kaže, da si slovenska javnost na televiziji ali v prenosih na kanalu YouTube poletnega paratekmovanja v Parizu ne bo mogla ogledati, ker so z RTV Slovenija Slovenskemu paralimpijskemu komiteju oziroma Nacionalnemu svetu invalidskih organizacij sporočili, da so ostali brez pravic za ta dogodek. Razlog: finančna situacija nacionalne RTV-hiše, zaradi česar da ne zmore zakupiti televizijskih pravic, ki so v rokah ene od komercialnih športnih televizij.

"Zakup prenosa nastopa naših parašportnikov in parašportnic ter otvoritvenega in zaključnega dogodka letošnjih iger v vrednosti malo manj kot 70.000 evrov je za našo nacionalno medijsko hišo previsoka ovira," so zgroženi, ogorčeni in žalostni v parašportnih organizacijah, ki so se minule mesece obrnile tudi na državni vrh in dobile zgolj obljube.

Dobra dva meseca pred igrami niso nič bližje rešitvi, opozarjajo, predvsem pa so ostali sami, n to "kljub temu da smo invalidi največja manjšina na svetu: ne pozabimo – na svetu se kar 15 % prebivalstva sooča z invalidnostjo in tudi v Sloveniji ni nič drugače".

S TV Slovenija so ves čas zgledno sodelovali, poudarjajo, "žal pa tokrat prenosov ne bo". Še več, opozarjajo: če TVS ne zakupi pravic, bo Slovenija zavoljo geoblokade ostala tudi brez prenosa na spletni platformi YouTube.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta