Upanje v napredovanje hitro splahnelo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.10.2024 16:00

Čeprav so v povratni tekmi prvega kroga evropskega pokala Cev mariborski odbojkarji v dvorani Tabor s 3:2 premagali ekipo Selverja Taltech Talin, so izpadli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stefan Mirković je tekmo končal z desetimi točkami.
Andrej Petelinšek

Potem ko so odbojkarji i-Venta v prvi tekmi prvega kroga evropskega pokala Cev v Talinu z 1:3 izgubili proti tamkajšnji ekipi Selver Taltecha, je bilo pred povratno tekmo v dvorani Tabor v ekipi čutiti zmerni optimizem. Tudi zaradi tega, ker so bili v Talinu zelo blizu ugodnemu rezultatu, saj so dva niza izgubili po izenačeni končnici. Toda upanje v napredovanje je na povratni tekmi splahnelo že po dveh nizih, ki so ju dobili gostje in si ne glede na nadaljevanje tekme priigrali napredovanje.

V nadaljevanju tekme sta trenerja priložnost za igro ponudila nekaterim odbojkarjem, ki dotlej niso igrali. Razmerje moči na igrišču se bistveno ni spremenilo, nekaj več od igre so imeli mariborski odbojkarji, ki so s tremi dobljenimi nizi tekmo pripeljali do zmage 3:2 (23:25, 19:25, 25:23, 25:23, 15:13). Pri i-Ventu so največ točk dosegli Gustavo Cavalcanti 19, Jaka Sešek 11, Stefan Mirković in Miha Fink po 10, Timotej Vodušek 9, pri Selverju jih je Ian Parish dosegel 15.  

Toda tekma bi lahko imela tudi drugačen potek in bi se lahko končala ugodno za mariborske odbojkarje, če bi dobili uvodni niz, v katerem so imeli škarje in platno v svojih rokah. V prelomnih trenutkih so povedli 23:20 in namesto da bi dotolkli tekmeca, so si v nadaljevanju privoščili nekaj neodpustljivih napak, gostje so dosegli pet točk zapored in osvojili niz. V drugem so gostje s pridom kaznovali vsako slabo potezo mariborskih odbojkarjev - ti so slabo izvajali začetne udarce in sprejemali -, in ko so povedli 24:18, je bilo jasno, da je za ekipo i-Venta konec evropske poti.

"Prvi niz je bil odločilen, če bi ga dobili, bi fantje v nadaljevanju zagotovo zaigrali s še večjo vnemo, tudi psihološko bi se dvignili, tako pa se je psihološko dvignila estonska ekipa. Vodstva 23:20 ne bi smeli zapraviti na lahek način, z napakami, tako da je izkušena ekipa Selverja s sijajnim korektorjem, avstralskim reprezentantom Lincolnom Alexandrom Williamsom, tako igro s pridom kaznovala. Šolske napake se pri tako mladi in na novo sestavljeni ekipi pojavljajo pogosto, od tod tudi mrk v odločilnih trenutkih niza. Vedeti moramo, da štirje odbojkarji prve šesterke doslej še nikoli niso igrali v elitni slovenski ligi," je povedal trener Mariborčanov Sebastijan Škorc.

"Naša ekipa se ne po igralski zasedbi in ne po višini proračuna ne more kosati s takimi klubi, kakršen je estonski in njemu podobni. Vsi imajo veliko več denarja od nas, lahko si privoščijo nakup zelo kakovostnih odbojkarjev, tudi mi bi si jih lahko, če bi proračunu dodali še eno ničlo. Od Evrope smo se poslovili častno, z zmago, kar je dober obet za nadaljevanje sezone, v kateri se bomo osredotočili na državno prvenstvo, pokalno tekmovanje in ligo Mevza," je dodal Škorc.

Miha Cafuta se je večkrat znašel v napadalnih akcijah.
Andrej Petelinšek

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta