Uradno: Marko Šuler novo okrepitev našel v Luksemburgu

M.D.
25.08.2023 19:01

Kmalu 31-letni napadalec Erico Castro je za Differdange proti Mariboru dosegel dva gola, zdaj bo oblekel vijoličasti dres.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Erico Castro je vijoličastim pred tedni povzročal težave na evropskih tekmah, zdaj si želi z Mariborom osvajati lovorike. 
Sašo Bizjak

Po krilnem napadalcu Beharju Feti, ki je član Maribora postal v začetku tedna, je novinec v vrstah 16-kratnih državnih prvakov tudi Erico Castro. Napadalec, ki bo 21. septembra dopolnil 31 let, ima portugalski in angolski potni list. V Ljudskem vrtu smo ga videli na delu v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, ko je za Differdange zadel z enajstmetrovke, uspešen pa je bil tudi v Luksemburgu za vodstvo zdaj že svojega nekdanjega kluba. Z Mariborčani je robustni napadalec, ki je večji del kariere igral v nižjih portugalskih ligah, v zadnjih dveh sezonah pa v Angoli in v Luksemburgu, podpisal dvoletno pogodbo.

"Iskali smo specifičen profil napadalca, ki ga trenutno nimamo v ekipi. Predvsem za tekme, ko se nasprotniki zaprejo in potrebujemo dodatno fiziko, iznajdljivost. Vemo, da je najzahtevnejša naloga najti napadalca, tudi na višji ravni. Castro je ustrezal zahtevanim merilom, spoznali smo ga v dveh medsebojnih obračunih in nam lahko pomaga s svojimi značilnostmi. Ekipi bo dodal konkurenčnost, predvsem pa možnost dodatne izbire pri uresničevanju naših ciljev, torej dodano vrednost v boju za prvaka. Tokrat ne gre za prodajno naravnanega igralca, ampak za trenutno rešitev. Izkušnje in moč sta njegovi odliki, ki nam prinašata drugačno razsežnost. Verjamem, da tudi zadetke," je o novincu v vrstah Maribora za spletno stran kluba dejal športni direktor Marko Šuler. 

Nogomet piše zanimive zgodbe. Ko sem bil tukaj kot član Differdangea, sem občutil ozračje na tribunah z nasprotne stani. Vesel sem, da bodo navijači na tem čudovitem stadionu zdaj pomenili podporo zame in soigralce. Nazadnje sem odšel domov razočaran zaradi poraza v podaljških, a sem spoznal, da ima Maribor zelo dobro ekipo, ki premore veliko individualne kakovosti. Vesel sem, da sem tukaj, prestop v Maribor pomeni zame velik izziv in motiv. Obljubim lahko trdo delo, velik trud. Skušal bom prispevati svoj delež, zadržati žogo, se boriti z nasprotnimi branilci in ob sodelovanju s soigralci dosegati zadetke. Verjamem, da bomo zmagovali, osvajali točke in prišli tudi do trofeje,” pa je ob prihodu povedal Erico Castro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta