V igri mariborskih odbojkarjev se ne pozna, da so ostali brez glavnega pokrovitelja

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.02.2024 17:52

Odbojkarji Maribora so v tekmi petega kroga modre skupine državnega prvenstva skorajda presenetili ljubljanski ACH. Škorc: "Fantje rastejo kot ekipa."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Connor McConnell je udaril žogo mimo bloka ekipe ACH.
Bobo

Ni veliko manjkalo, da bi se v zadnji tekmi 5. kroga modre skupine državnega prvenstva odbojkarjev zgodilo presenečenje. Na tekmi v Tivoliju med ekipama ACH in Maribora so po vodstvu v nizih 2:1 serijski državni prvaki iz Ljubljane v četrtem vodili 23:21 in vse je kazalo na njihovo zmago 3:1. Toda štajerski zasedbi je uspel zasuk z izenačenjem v nizih, v petem pa so gostitelji vendarle pokazali, zakaj so ob Calcitu glavni kandidati za naslov prvaka, in tekmo dobili s 3:2 (25:19, 21:25, 25:21, 24:26, 15:11). Največ točk so dosegli Nikola Gjorgiev 29 in Jan Pokeršnik 23 v ekipi ACH ter Connor McConnell 22 in Rok Bračko 15 v ekipi Maribora. Na lestvici je ACH za vodilnim Calcitom obdržal drugo mesto, Maribor se je utrdil na tretjem. 

"Odigrali smo zelo dobro tekmo, odločno in enakovredno smo se kosali z ekipo, ki nas je v tej sezoni dvakrat premagala s po 3:0. Kljub temu da nas po odhodu glavnega pokrovitelja pestijo denarne težave, tega na igrišču ni opaziti; fantje rastejo kot ekipa, igrajo iz tekme v tekmo boljše, kar je odsev večurnega trdega vsakodnevnega treninga," je po vrnitvi iz Ljubljane povedal trener Sebastijan Škorc, ki se je ozrl še na nadaljevanje sezone. "Čeprav nam treningi in tekme vzamejo veliko časa, v teh dneh pospešeno iščemo glavnega pokrovitelja kluba, pogovarjamo se z morebitnimi kandidati, tekamo okoli kot kure brez glave, za zdaj neuspešno. Upamo, da se bo naš trud obrestoval, saj je pred nami še veliko pomembnih tekem, ob državnem prvenstvu še v slovenskem pokalu in ligi Mevza. V vseh treh imamo visoke cilje, v ligi Mevza smo z eno nogo že v polfinalu, čakata nas še dve tekmi v Dalmaciji. Da bi si zagotovili igranje v končnici, potrebujemo še eno zmago. Verjamem, da jo bomo dosegli," je optimist strateg odbojkarjev Maribora.

Nekaj besed je namenil še ligi Mevza. "Glede na to, da bo v polfinalu lige igrala tudi Nova KBM Branik, bi bila za mariborske privržence organizacija sklepnih bojev tega tekmovanja v dvorani Tabor ali Lukni zelo zanimiva, saj najboljši klubi lige Mevza igrajo kakovostno odbojko. A kaj, ko bi bilo za to treba zagotoviti blizu 40.000 evrov. Mariborska kluba si takega izdatka ne moreta privoščiti," je še dodal Škorc.

Tekme 5. kroga so igrali tudi klubi zelene skupine. V najboljšem položaju sta dosedanja 1. A-ligaša Krka Novo mesto in Alpacem Kanal, ki sta na polovici tekmovanja na dobri poti, da se uvrstita v četrtfinale in tudi v prihodnji sezoni igrata med elito.

Rezultati 5. kroga: SIP Šempeter - Črnuče 3:0 (25:18, 27:25, 25:22), Krka - Špan Brezovica 3:0 (25:18, 31:29, 25:22), Alpacem Kanal - Šoštanj Topolšica 3:0 (25:7, 25:14, 25:21); vrstni red: Krka in Alpacem Kanal po 21 točk, Šoštanj Topolšica 14, Špan Brezovica 10, SIP Šempeter 9, Črnuče 3. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta