V Kranjski Gori odpovedali še slalom

STA, Va
06.03.2024 16:49

Vreme je onemogočilo obe tekmi za 63. pokal Vitranc.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Prireditelji svetovnega pokala alpskih smučarjev v Kranjski Gori so morali danes zaradi slabih snežnih razmer in toplega vremena odpovedati tudi moško slalomsko tekmo za 63. pokal Vitranc, ki bi morala biti na podkorenski strmini ta konec tedna.

Zaradi izjemno obilnih padavin v zadnjih 24 urah, ki so popolnoma uničile progo, je slalom za svetovni pokal v Kranjski Gori za moške odpovedan," je sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

Odpadlega slaloma ne bodo nadomeščali. Naslednji teden pa je že finale svetovnega pokala v Saalbachu. S tem je mali kristalni globus v slalomskem seštevku pripadel Avstrijcu Manuelu Fellerju, ki ima pred zadnjo tekmo 159 točk naskoka pred zasledovalci.

Organizatorji svetovnega pokala alpskih smučarjev v Kranjski Gori so bili že v torek zaradi neugodnih vremenskih razmer, ki bi lahko ogrozile varnost tekmovalcev, prisiljeni odpovedati za soboto načrtovani veleslalom. Namesto veleslaloma naj bi v soboto tako izpeljali slalom, a zdaj je tudi ta načrt prekrižala narava.

"Vreme letos Pokalu Vitranc ni bilo naklonjeno. Potem ko je včeraj vse kazalo na izvedbo slalomske tekme, je dež preko noči in danes dopoldan odplavil dobršni del snežne odeje ter zmehčal snežno odejo do te mere, da je ne bi mogli pripraviti za varno smučanje tekmovalcev," je povedal vodja organizatorjev Gregor Benedik.

"Mi smo vložili maksimalen trud, da bi tekmo obdržali, vendar je bila narava letos, po 23 letih, mnogo močnejša od nas. Kupci vstopnic bodo seveda dobili vrnjen denar pri prodajalcu, kjer so vstopnice kupili. Ne preostane nam nič drugega, kot da vas vse povabimo na 64. Pokal Vitranc naslednje leto," je dodal.

Še v ponedeljek so kranjskogorski prireditelji sicer pričakovali nizke nočne temperature in da bodo lahko izpeljali obe tekmi. Razmišljalo se je o možnosti izvedbe dveh slalomov oziroma o veleslalomski tekmi na skrajšani progi z rezervnega starta. A so vsi ti razmisleki padli v vodo.

Odpoved tekme bo pomenila največji finančni udarec za Smučarsko zvezo Slovenije, saj bo bo alpskemu delu manjkalo okrog 200.000 evrov iz naslova marketinških in televizijskih pravic.

Organizatorji v Kranjski Gori bodo svoje stroške pokrili v večini z naslova zavarovanja, je za Radio Slovenija potrdil generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokal Vitranc Srečko Medven. "Mi lahko mirno spimo," je dejal za nacionalni radio.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta