(VEČER NA EURU) Čeferin obiskal slovensko reprezentanco, v Münchnu pričakuje spektakel

M.D.
17.06.2024 14:26

Dan po remiju Slovenije z Dansko je v Wuppertalu slovensko izbrano vrsto podzravil predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
L.r.

Slovenski nogometaši so se takoj po nedeljskem remiju z Danci vrnili v reprezentančno bazo v Wuppertalu. Med lažjim dopoldanskim treningom je varovance Matjaža Keka na stadionu ob živalskem vrtu obiskal predsednik Uefe Aleksander Čeferin. "Na prvenstvu vidimo veliko golov, užival sem na vsaki tekmi. Vse je popolno," je najprej dejal nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Čeferin je odkrit, ko gre za vprašanje o tem, za koga navija na Euru, nadvse pa je navdušen nad vzdušjem, ki so ga v Stuttgartu pripravili slovenski navijači. "Seveda smo vsi čustveni, ko to gledamo. Lagal bi, če ne bi potrdil, da navijam za Slovenijo. Navijači so fantastični. Pričakujem jih pa v Münchnu še več, ker je bližje in verjetno bi vsi radi nek takšen ex-jugoslovanski dvoboj," pravi prvi mož evropskega nogometa.

Kakšen dvoboj pričakuje v četrtek? "Včeraj sem gledal tekmo Srbije in Anglije. Srbi so zelo dobra ekipa. Če mislimo, da bomo Srbe z lahkoto premagali ali računamo na tri točke, potem smo malo naivni. Absolutno pa so oni naivni, če mislijo, da jim bo lahko proti Sloveniji. Pričakujem velik spektakel," napoveduje 56-letnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta