(VEČER NA OI) Jan Kozamernik: Verjamem, da se bomo zbudili tako motivirani, da bi lahko igrali že ob petih

Uroš Gramc Uroš Gramc
05.08.2024 05:00

Francozi so Slovence potisnili v najzgodnejši termin četrtfinala olimpijskega turnirja (ob 9. uri), v katerem se bodo pomerili z najboljšo reprezentanco na svetovni lestvici - Poljsko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jana Kozamernika zgodnje bujenje ne moti.
Reuters

Prvi test ob olimpijski premieri so slovenski odbojkarji opravili z odliko, v četrtfinale so se prebili brez praske, kot zmagovalci vseh treh tekem v skupini A. Pokazali so tudi izjemno trden karakter, kar je še ena vrlina, ni kar tako v peklenskem vzdušju premagati gostitelje turnirja in zadnje olimpijske prvake. In to potem, ko so jih imeli na kolenih že v tretjem nizu, a so se morali izvleči v petih. Toda vse to je že zgodovina, ker zdaj se začne zares, za kolajne. Nasprotniki v četrtfinalu bodo Poljaki, olimpijski prvaki iz davnega Montreala leta 1976, ki so zadnjih pet olimpijskih iger zaključili prav na tej točki in vselej končali na petem mestu.

Tudi ta čas imajo izjemno generacijo, ki je na zadnjih treh svetovnih prvenstvih igrala v finalu, dvakrat celo zmagala, z zadnjih treh prvenstev stare celine so se prav tako vrnili s kolajno in so aktualni evropski prvaki. "Vsega tega se zavedamo, ampak pred nami je nov list. Na olimpijskih igrah še nismo nastopali, za nas je velika priložnost, za Poljake veliko breme, če se jim kaj ne izide. Mislim, da je prav, da so v vlogi favoritov ne glede na našo pozicijo po rednem delu. Ne nazadnje so prva reprezentanca sveta in so se dokazovali čez dolgo obdobje. Za zmago moramo igrati takšno odbojko kot v rednem delu, če ne za malenkost boljšo," je povedal Jan Kozamernik.

Reuters

Poljaki so Slovence premagali v polfinalu EP v Rimu lani in nazadnje pred tremi tedni na Wagnerjevem memorialu na Poljskem. So jih pa naši letos gladko namahali v ligi narodov. Gre torej za dokaj izenačeni reprezentanci, ki sta v zadnjih letih odigrali ogromno medsebojnih tekem. "Oni lahko še kaj skrijejo, tako širok kader imajo, vedno lahko rotirajo. Mi ne moremo, smo vedno isti, ampak če igramo na visokem nivoju, nam težko kdo parira," je dejal 28-letni bloker naše reprezentance, ki je letos kot prvi Slovenec s Trentinom osvojil ligo prvakov, prejšnji dve sezoni pa je igral v Rzeszowu na Poljskem.

Poljska je na teh igrah premagala Egipt (3:0) in Brazilijo (3:1) ter izgubila proti Italiji (1:3), na skupni lestvici je osvojila šesto mesto. Slovenija je tretje za Italijo in ZDA, kar je reprezentanci povezalo v četrtfinalni par. Francozi pa so določili termin, najzgodnejšega ob 9. uri. "To nas ne bo vrglo iz tira. Vedeli smo, da bomo enkrat mogoče igrali ob tej uri in smo se že pripravili. Na začetku, ko so bili problemi s termini, smo imeli trening v veliki dvorani že ob osmi uri. Za nami je še drugi trening, nobenih skrbi ni, da ne bi bili pripravljeni," je dejal Ljubljančan, ki si je budilko nastavil na 5.15: "Mislim, da bi že takrat lahko igrali, da se bomo zbudili tako motivirani." Zmagovalec dvoboja se bo pomeril z boljšim iz para Francija - Nemčija.

Drugi četrtfinalni pari, ob 13. uri: Italija – Japonska; ob 17. uri: Francija – Nemčija; ob 21. uri: ZDA – Brazilija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta