Veliko trošenje se je obrestovalo

UG
29.08.2023 19:20

V četrti etapi dirke po Španiji so priložnost dobili sprinterji, najboljše jo je izkoristil Kaden Groves

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstralec je letos udaril prej kot lani.  
Epa

Belgijska zasedba Alpecin-Deceuninck nima mojstra hitrih zaključkov le v Jasperju Philipsnu, kralju sprinta na letošnji dirki po Franciji. Vlogo Belgijca je v Španiji prevzel 24-letni Kaden Groves, ki je po drugem mestu v drugi etapi v četrti zmagal. Za Avstralca je bilo to peto slavje letos, eno je vknjižil na Giru. V nervoznem zaključku ob Sredozemskem morju je bilo nekaj padcev, na tleh je denimo pristal francoski sprinter Bryan Couqard in ob njem Kolumbijec Santiago Buitrago, s katerim Bahrain cilja visoko v skupnem seštevku, pa tudi moštveni kolega slednjega, naš Matevž Govekar. Vsi so sicer prečkali ciljno črto. Favoriti so bili na njej zelo blizu drug drugega in so vknjižili enak čas, je pa Primož Roglič zaradi zaostanka Buitraga in moštvenega kolega pri Jumbo Wilca Keldermana pridobil dve mesti in je po novem v skupnem seštevku osmi.

"Bil je težek dan, ker smo le mi in DSM kontrolirali etapo. Dva kolesarja smo potrošili, da smo ujeli ubežnike. Ampak moja ekipa je bila fantastična, vedno smo bili, kjer je bilo treba, kar se nam je obrestovalo z zmago," je dejal Groves. Ob padcu v zadnjem ovinku se je za njima s Špancem Sebastianom Molanom ustvarila manjša luknja. "Bil sem dovolj potrpežljiv in močan, da sem ga v zadnjih sto metrih premagal. Zmaga na Vuelti je letos prišla zgodaj (lani je v 11. etapi, op. p.), upam, da bo še kakšna," je povedal Avstralec. Nova priložnost bo že v naslednji, 5. etapi Morella-Burriana (186,5 km), toda preživeti bo treba vzpon Collado de Ibola (2. kategorija, 11,4 km, 3,9 odstotka naklona), ki se zaključi 54 km do cilja.

Rezultati 4. etape, Andorra la Vella-Tarragona, 184,6 km: 1. Kaden Groves (Avstralija/Alpecin-Deceuninck) 4.05:41, 2. Juan Sebastian Molano (Kolumbija/UAE Emirates), 3. Edward Theuns (Balgija/Lidl-Trek) ... 12. Remco Evenepoel (Belgija/Soudal-QuickStep), 17. Jonas Vingegaard (Danska), 18. Enric Mas (Španija/Movistar), 26. Primož Roglič (oba Jumbo-Visma) vsi isti čas, 90. Domen Novak (UAE) 0:51, 129. Jan Tratnik (Jumbo-Visma) 1:54, 136. Matevž Govekar (vsi Slovenija/Bahrain) 2:22; vrstni red: 1. Evenepoel 12.48:58, 2. Mas +0:05, 3. Lenny Martinez (Francija/Gropuama-FDJ) 0:11, 4. Vingegaard 0:31, 8. Roglič 0:37, 40. Tratnik 4:28, 166. Novak 30:13, 168. Govekar 31:01. (ug)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta