(VIDEO) Beležka iz Beleka: Baturina zapustil Maribor, Šturm na posojo, Šuler išče novega napadalca

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.01.2023 13:31

Napadalec Roko Baturina dopoldne ni treniral z vijoličastimi, urejal je dokumente za odhod iz Ljudskega vrta, pridružil se bo Racing Santanderju. Marko Šuler je napovedal prihod novega napadalca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po dveh golih v Evropi proti Šahtjorju iz Soligorska je javnost od Roka Baturine pričakovala več, kot je v naslednjih mesecih pokazal v dresu Maribora.
Andrej Petelinšek

V soboto je Roko Baturina na pripravljalni tekmi z mladinci Šahtarja iz Donecka dosegel prvi gol po 2. oktobru lani. Trener Damir Krznar je rojaka zaradi udarca v stegensko mišico menjal že kmalu po začetku drugega polčasa. Zdaj je jasno, da je šlo za preventivno menjavo, saj je pol leta pred iztekom posoje iz Ferencvaroša v Maribor Baturina prekinil sodelovanje z vijoličastimi. Na današnjem dopoldanskem treningu v Beleku Hrvat ni treniral, a ne zaradi poškodbe, ampak zaradi urejanja dokumentov o prekinitvi sodelovanja z vijoličastimi. V Belek je na priprave odšlo 31 nogometašev Maribora, vse kaže, da se jih bo v Ljudski vrt po odhodu Vladana Vidakovića in Baturine v petek vrnilo 29. Danijel Šturm, ki ga z ekipo ni ob turški obali, je posojen v Aluminij, so potrdili v NK Maribor.

Na 27 uradnih tekmah za 16-kratne slovenske prvake je Baturina dosegel sedem golov in enkrat podal za gol, v prvenstvu se je nekdanji član Dinama, ki je v Slovenij igral tudi za Bravo, ustavil pri petih golih za Maribor. Po solidnem štartu v vijoličastem dresu, dvakrat je zadel na edini zmagi v evropskih tekmovanjih Maribora v tej sezoni proti Šahtjorju iz Soligorska, v drugi polovici jesenskega dela sezone Splitčan ni upravičil pričakovanj, mesto prvega napadalca pa je uspešno zapolnil 20-letni Žan Vipotnik

"Roko je prišel z namenom, da nabira igralne minute, da preživi čim več časa na igrišču. V zadnjem obdobju se je to spremenilo, v prednosti je trenutno Žan Vipotnik, izrazil je željo, da si poišče nov izziv. Igralca drugega kluba, ki nima ustrezne minutaže, je dolgoročno nesmiselno zadrževati in v tem primeru gre za najustreznejšo rešitev. Posoja se tako prekine, Roko pa bo peljal svojo zgodbo naprej v drugem okolju, v drugi državi. Zahvaljujemo se mu za delež v naši skupni zgodbi in želimo obilo sreče v nadaljevanju kariere," je odhod Baturine komentiral Marko Šuler.

Toda Baturina se ne vrača na Madžarsko, pri Ferencvarošu še vedno ne računajo na člana mlajših selekcij Hrvaške. "Kolikor je znano meni, je izziv našel v drugi španski ligi," je o prihodnosti Baturine dejal Šuler. Baturina bo odslej igral za Racing Santander. Šuler zdaj išče dodatno moč v napadu. "Stvari so že skoraj urejene, skušali smo biti pripravljeni," o prihodu novega napadalca pravi Korošec.

Kmalu bomo na vecer.com (ter v torkovem Večeru) objavili obširnejši intervju s Šulerjem o podrobnostih odhoda Baturine, iskanju novega napadalca, zanimanjih za mlade člane vijoličaste zasedbe, ki jih v Beleku spremljajo skavti iz cele Evrope, in še čem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta