(VIDEO) Po zmagi nad Aluminijem v mislih vijoličastih že Belek. Krznar ni želel komentirati kazenske ovadbe

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.01.2023 21:00

Damir Krznar je na tekmi z Aluminijem preizkusil 27 nogometašev, z odzivom ekipe je bil zadovoljen. Hrvaški trener o dogajanju v Dinamu ni želel govoriti, ker da zadeva ni pomembna za zgodbo v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prvi tekmi Maribora v letu 2023 je zaigralo 27 nogometašev.
Igor Napast

Danes zgodaj popoldne - dan kasneje, kot so načrtovali - so Mariborčani le odigrali obračun z Aluminijem in drugoligaša po prevladi skozi celotno srečanje premagali z 2:0. Oba gola na prvi od za zdaj predvidenih petih pripravljalnih tekmah med zimskimi pripravami so vijoličasti dosegli v drugem polčasu. Strelca sta bila vidno bolje fizično pripravljeni Josip Iličić, ki je v igro stopil v nadaljevanju, in Žan Vipotnik.

"Glede na vremenske razmere v Mariboru smo zadovoljni, da smo tekmo sploh odigrali. Tempo je bil za prvi test dober. Zmaga ni bila v ospredju, a pride prav za ozračje v ekipi. Taktičnih zahtev je bilo malo. Želeli smo si agresivnosti in teka - da vidimo, ali smo med pavzo kaj izgubili. Ekipa se je dobro odzvala. Bilo je tudi nekaj pomanjkljivosti, a smo zadovoljni, ker imamo še štiri tedne, da nadaljujemo nadgradnjo," je po tekmi dejal trener Maribora Damir Krznar.

V kadru Krznarjeve zasedbe je bilo 27 igralcev, prav vsem je Hrvat namenil vsaj pol ure igre. Ti nogometaši (z izjemo Marcosa Tavaresa mlajšega) se bodo v soboto zjutraj na Dunaju vkrcali za letalo proti Antalyi, kjer bodo vijoličasti trenirali do 3. februarja. Zaradi poškodb sta manjkala Sven Šoštarič Karić in Ishaq Rafiu, oba bosta s treningi s polno obremenitvijo začela v naslednjih dneh.

Tako Karić kot Rafiu potujeta v Belek. Danijel Šturm in Aleks Pihler še vedno nista nared za igro. Na tribuni sta ostala vratarja Ažbe Jug in Marko Zalokar. V Ljudskem vrtu se dogovarjajo, da bi nekaj mladih igralcev poslali na posojo, da bi se lahko ti z večjo minutažo privadili na članski nogomet. Pričakovati je, da bo v drugem delu sezone na posoji tudi Šturm. "O kandidatih za posojo bomo razpravljali med pripravami v Turčiji in po vrnitvi v Slovenijo. Glede prihodov se ne dogaja nič. Upam, da ne bo odhodov, ker potem okrepitve niso potrebne, saj imamo morda tri ali štiri igralce preveč. So pa zimske priprave nevarne z vidika poškodb. Zato je dobro imeti širši kader," razlaga Krznar.

Jutri imajo nogometaši Maribora prost dan. V petek bodo opravili dopoldanski trening, popoldne pa se bodo odpravili proti Dunaju, kjer bodo prespali pred sobotnim letom v Turčijo. Že v nedeljo se bodo aktualni slovenski prvaki pomerili s Čukaričkim. Tudi na tej tekmi Krznar napoveduje delitev minutaže. Sledijo še tekme s Slavijo Sofijo, Dinamom iz Kijeva in Šahtarjem. Na zadnjem obračunu bo po Krznarjevih besedah že znana udarna enajsterica Maribora za nadaljevanje sezone. Obstaja tudi možnost, da bi med tekmama z ukrajinskima ekipama vijoličasti odigrali še en obračun.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta