Vijoličasta delegacija za 14 dni na delu v Braziliji

M.D.
14.11.2023 17:10

Marko Šuler in Marcos Tavares v Braziliji spremljata potencialne kandidate za NK Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares in Marko Šuler sta po koncu igralske kariere moči združila v pisarnah Ljudskega vrta.
Andrej Petelinšek

Športni direktor Maribora Marko Šuler in njegov pomočnik Marcos Tavares sta včeraj odpotovala v Brazilijo, je na družbenem omrežju Instagram s skupno fotografijo dveh nekdanjih nogometašev vijoličastih z letališča sporočil Brazilec. Da se dvojec Šuler-Tavares odpravlja na skavtsko misijo v domovino najboljšega strelca v zgodovini prve lige in 16-kratnih državnih pravkov, je pretekli teden poročal Sportklub

"To je ideja Marcosa Tavaresa. Izkoristili bomo reprezentančni premor, medtem ko se bodo igralci pripravljali za zaključek tega dela sezone, z Marcosom potujeva v Brazilijo. Vemo, kakšen bazen talentov je v Južni Ameriki in želimo si nekaj teh nogometašev ogledati od blizu, hkrati pa tudi navezati nove stike. Vemo, kako uspešni so bili v preteklosti Brazilci v Mariboru, zato je vredno znova poizkusiti. Bomo videli, januar se bliža, to je čas za osvežitev ekipe. Morda pa najdemo kakšnega zanimivega nogometaša, ki bi lahko kmalu pomagal Mariboru," je pred dnevi za Sportklub dejal Korošec.

Klubu z Mladinske 29 smo poslali več vprašanj o delovni poti Šulerja in Tavaresa v Brazilijo. Objavljamo odgovor, ki smo ga prejeli: "Delovna pot Marka Šulerja in Marcosa Tavaresa je bila načrtovana že nekaj časa, a se ni izšlo časovno prej spomladi ali poleti in je bila preložena na jesen ter umeščena v čas ligaškega premora med reprezentančno akcijo. Športni direktor in pomočnik športnega direktorja sta v Brazilijo odpotovala včeraj in se vračata 27. novembra. Gre za običajne nogometne zadeve iz njunega delokroga (spremljanje potencialnih kandidatov za NK Maribor), ki je po skavtiranju na daljavo, preko ustreznih nogometnih platform, dobilo nadgradnjo v obliki spremljanja izbranih posameznih tekem še v živo." Po poročanju Sportkluba sta mariborska predstavnika pot po Braziliji začela v Curitibi, zaključila pa jo bosta v Sao Paulu. Ogledala si bosta tekme različnih starostnih selekcij in obiskala mnoge nogometne kampe, kjer se kalijo brazilski upi.

Kakšne načrte pa ima v reprezentančnem premoru članska zasedba vijoličastih? "Dnevi reprezentančnega premora bodo namenjeni seriji treningov v domačem okolju, zaradi krajšega premora kot običajno brez vmesne pripravljalne preizkušnje, ker je pokalna tekma v Ajdovščini že prihodnji četrtek. Ekipa je imela včeraj in danes prosto, aktivnosti se nadaljujejo v sredo," so sporočili iz NK Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta