Visa na olimpijskih igrah v Parizu povezuje šport, trajnost in udobje

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
02.08.2024 13:56

Olimpijske in paraolimpijske igre Pariz 2024

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Odnos med Viso in olimpijskimi igrami traja že skoraj 40 let. Visa povezuje imetnike kartic po vsem svetu na enak način, kot dogodki olimpijskih in paraolimpijskih iger povezujejo navdušene oboževalce.

Letos spremljamo olimpijske in paraolimpijske igre v Parizu. Priprave, odločnost in vztrajnost sodelujočih športnikov so impresivne in navdihujoče. Visa je že od leta 1986 ponosni podpornik olimpijskih iger, od leta 2000 pa s programom Team Visa (Ekipa Visa) podpira tudi predane športnike. Visa je bila tudi prvi globalni sponzor Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) in je od leta 2003 partner vseh paraolimpijskih iger.

Ta svetovni športni dogodek je močan katalizator inovacij na področju plačil, in kot uradni partner plačilne tehnologije dogodka, uporablja Visa svoje korporativno znanje in vire za podporo športnikom in vključevanje oboževalcev tako na prizorišču kot doma, hkrati pa izboljšuje njihove plačilne izkušnje.

Ekipa Visa podpira 147 športnikov z vsega sveta

Od leta 2000 je program športnikov Ekipa Visa podprl več kot 700 olimpijskih in paraolimpijskih športnikov po vsem svetu, izbranih na podlagi njihovih športnih dosežkov, vključenosti v skupnost in skladnosti z osnovnimi vrednotami Vise, kot so enakost, dostop in vključenost. V svojo 13. ekipo je Visa vključila 147 športnikov z vsega sveta, ki se oz. se še bodo pomerili na letošnjih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu. To je največja skupina olimpijskih in paraolimpijskih športnikov v zgodovini programa, ki je tudi najbolj raznolika, z največjim odstotkom športnic doslej, in predstavlja več kot 67 držav in 40 športov, vključno z novo dodano disciplino Breaking.

Ekipa Visa v Evropi

  • 46 % globalne ekipe Visa (64 športnikov) na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu zastopa evropske države.
  • Poleg primerljivega deleža športnic (53 %) in športnikov (47 %) med predstavniki evropskih držav v ekipi Visa je Visa ponosna tudi na povečanje zastopanosti paraolimpijskih športnikov na OI Pariz 2024, ki je v primerjavi z ekipo za OI v Tokiu iz 2020 več kot štirikrat večja. Kar 41 % od vseh evropskih športnikov Team Visa je paraolimpijcev.

Ekipa Visa se ponaša z uglednimi športniki v svojih vrstah, kot sta Iga Swiatek (tenis, Poljska) in Sky Brown (rolkanje, Velika Britanija). Letos v Ekipi Visa prvič sodeluje slovenski športnik, Koprčan Toni Vodišek, ki bo prav v prihodnjih dneh na Olimpijskih igrah tekmoval v novi jadralni disciplini Formula kajt. Toni je evropski in svetovni prvak iz leta 2022, svetovni podprvak iz leta 2023 in prvi Slovenec, ki se je v olimpijski disciplini formula kite uvrstil na letošnje Olimpijske igre Pariz 2024.

Visa sicer izvaja več programov posebej za olimpijske in paraolimpijske športnike. V enem od teh programov lahko športniki spoznajo različna poslovna področja Vise in hkrati odkrivajo nove karierne priložnosti zunaj športa. Tako Ryan Neiswender, paraolimpijski košarkar na vozičku, po uspešnem zaključku programa trenutno dela kot globalni sodelavec za sponzorstva pri Visi.

Inovacije in trajnost med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami Pariz 2024

Visa namerava letošnje olimpijske in paraolimpijske igre narediti bolj barvite z aplikacijo Visa Go, ki želi pomagati imetnikom kartic, ki obiskujejo dogodek, povezati se z edinstvenimi lokalnimi podjetji v Parizu, pa tudi s posebnimi ponudbami vseh partnerjev Vise. Načrtovane funkcije aplikacije vključujejo ponudbe lokalnih trgovcev in partnerjev, takojšnje izdaje digitalnih identifikacij, interaktivni zemljevid, ki promovira zanimive kraje (vključno z lokalnimi malimi podjetji), informacije o športnikih ekipe Visa in nekaj zabavnih dodatkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.