Volkovi so zavohali kri

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
29.05.2024 18:11

Po prvi zmagi Minnesote proti Dallasu (105:100) se serija v noči na petek ob 2.30 vrača v Minneapolis

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anthony Edwards ni želel poslušati zbadljivk Dallasovih navijačev, raje jih je izzival sam.
EPA

Vsaj za eno serijo je podaljšana serija konferenčnega finala NBA - nadaljevala se bo v noči na petek ob 2.30 -, potem ko je Minnesota na četrti tekmi v Dallasu zmagala s 105:100 in zaostanek v zmagah znižala na 1:3. "Nikoli v življenju še nisem izgubil serije z 0:4, to bi me zelo prizadelo, zato sem bil dodatno motiviran. Enostavno si nisem želel poslušati zbadljivk, sploh pa ne tu od Dallasovih navijačev," je priznal Anthony Edwards, z 29 točkami (in še desetimi skoki ter devetimi podajami) tokrat najboljši strelec tekme. Ja, prvič v seriji se je zgodilo, da Luka Dončić ni presegel 30-ice, pri 28-ih točkah se je ustavil, s 15 skoki in 10 podajami pa je v primerjavi z Edwardsom prišel do trojnega dvojčka.

Tokrat se je celo prvič v karieri Kyrieja Irvinga zgodilo, da je izgubil tekmo, s katero bi lahko končal serijo. Spomnimo, "gospod zadnja četrtina", kot ga je nazadnje poimenoval Dončić, je do tega večera slavil na 14-ih tekmah, s katerimi se je (lahko) zaključila serija na štiri tekme v končnici, tokrat pa ni šlo. Minnesota je v zaključek tekme prišla z nekaj točkami prednosti, ki jih v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi zdaj ni zapravila.

Luka Dončić je - kot skoraj vedno ob porazu - odgovornost prevzel na svoja ramena: "Seveda sem kriv. Enostavno nisem imel dovolj energije. Žal mi je, da sem razočaral soigralce. Ampak to je bila le ena tekma, cilj je priti do štirih zmag, na kar opozarjam že dolgo. Zdaj moramo zbrati energijo in se osredotočiti na naslednjo tekmo." Bolj slikovit je bil Kyrie Irving, ki je našel prispodobo v finalu ameriškega nogometa. "Za Minnesoto je bila ta tekma superbowl, za nas le ena od tekem," so bile besede, s katerimi je ciljal na to, da je tekmecem šlo za biti ali ne biti, medtem ko ima Dallas še tri zaključne žogice: "Ni konec sveta, še imamo priložnosti. To je del vrhunskega športa, prav zato je zanimiv."

Seveda so na drugi strani tekmeci zdaj dobili upanje, da lahko postanejo prva ekipa, ki je po zaostanku z 0:3 v zmagah prva prišla do četrte. "Pred nami je še veliko dela, najprej smo hoteli podaljšati serijo," je odločen Edwards, ki je v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi tekmami v ključnih trenutkih vzel žogo v svoje roke: "Bil sem bolj agresiven, nisem odšel na rob igrišča, soigralci so mi zaupali, podali so mi žogo." Pri tem mu je bil v veliko pomoč krilni center Karl-Anthony Towns s 25 točkami in zelo učinkovitim metom; iz igre je metal 69-odstotno (9/13), za tri točke pa je bil kar 80-odstoten (4/5).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta