Vrata raja so našim odbojkarjem na široko odprta

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.06.2024 20:15

Slovenci imajo po dveh turnirjih lige narodov 18 točk, njihove misli pa so že usmerjene v zadnji, tretji turnir, ki se bo v Stožicah začel 18. junija. V odličnem položaju so za prvi nastop na olimpijskih igrah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alen Pajenk (2) in Gregor Ropret sta se izkazala tudi v bloku. 
Volleyballworld

Štiri tekme, tri zmage in poraz je izkupiček slovenskih odbojkarjev na drugem turnirju lige narodov na Japonskem. S še štirimi zmagami na prvem v Turčiji so naši fantje skupno zbrali 18 točk, prav toliko kot reprezentanci Italije in Poljske, pri čemer ima Italija tekmo manj. Naši odbojkarji so na pragu raja, prve uvrstitve na olimpijski turnir, čeprav jih čakajo še štiri tekme na tretjem in zadnjem turnirju, ki se bo v Ljubljani začel 18. junija. Na njem se bodo merili z neposrednimi tekmeci za štiri mesta, ki z lestvice lige narodov vodijo v Pariz: Italijo, Argentino (11 točk), Srbijo (7) in Kubo (12). Na koncu turnirja bodo morali na lestvici  biti boljši od vsaj ene od teh reprezentanc. Glede na prednost pred tremi ekipami, kakovost in dejstvo, da bodo tudi tekmeci še izgubljali točke, to ne bi smela biti previsoka ovira.

Volleyballworld

"Ponosen sem na fante, zdržali so velik napor, in na strokovno vodstvo, ki jih je tudi telesno odlično pripravilo. Po zahtevnem turnirju v Antalyi, dolgem potovanju in zaradi rezultatskega pritiska jim ni bilo lahko. Proti Braziliji in Japonski so izgubili še dodatno energijo, tako da je bila tudi tekma proti mladi Bolgariji zahtevna. A smo jo odločili v svoj prid," je dejal selektor Slovencev Gheorghe Cretu. "Na turnirju v Ljubljani ne pričakujem 14.000 gledalcev, ampak 18.000. Med odmori se v dvorani nočem slišati, potrebujemo pomoč navijačev, želim občutiti podporo, ki smo jo imeli pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu. Vsak navijač nam lahko pomaga, da si priborimo Pariz," je dodal romunski strateg na slovenski klopi.

Slovenci so v Fukuoki s 3:0 premagali Turčijo in s 3:2 Brazilijo, proti Japonski so doživeli poraz z 1:3 (23:25, 25:19, 19:25, 21:25), v zadnji tekmi pa so spet slavili; s 3:0 (25:23, 25:14, 25:21) so ugnali Bolgarijo. Proti gostiteljem je Tonček Štern dosegel 27 točk,  Tine Urnaut 13 in Klemen Čebulj 12, proti Bolgarom pa sta Štern in Čebulj dosegla po 13 točk, Urnaut pa 12.

Odbojka: Po zmagi proti Bolgarom naši fantje niso skrivali veselja.
Volleyballworld

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta