Vratnice, sodnikov hrbet in delitev točk: Po derbiju v Stožicah Celje obdržalo prednost pred Olimpijo

Mar.K.
02.03.2024 17:10

Z remijem 1:1 se je končal dvoboj vodilnih ekip prve lige

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Karničnik je Celje odpeljal v vodstvo.
Andrej Petelinšek

Sedem točk prednost pred prvo zasledovalko na lestvici je imela vodilna ekipa prve lige pred 24. krogom. In sedem točk prednosti je končala. Z remijem 1:1 se je končal dvoboj med nogometaši Olimpije in Celja. 

Olimpija, ki bi se z zmago vodilni ekipi prvenstva približala na štiri točke zaostanka, je imela več priložnosti. V prvem polčasu vratar Celja Matjaž Rozman ni bil brez dela, ustavil je poskusa Pedra Lucasa in Raula Florucza. Če je že šlo mimo izkušenega čuvaja mreže Gerečje vasi, pa ni šlo v gol. Enega od strelov Olimpije je s hrbtom preusmeril sodnik Slavko Vinčić, projektil Petra Agbe z razdalje je končal v vratnici …

Za grofe pa je bila ena priložnost dovolj, da so se na odmor odpravili s prednostjo. V 40. minuti je Egor Prucev dovolj oviral Augustina Doffa, da se je do žoge pred Olimpijinim kazenskim prostorom dokopal Žan Karničnik. Slovenski reprezentant je krenil naprej, sprožil in s pomočjo branilca Marcela Ratnika, ki je preusmeril žogo, odpeljal Celje v vodstvo. Pod tretji gol sezone se je podpisal 29-letni Korošec.

Tudi v drugem polčasu se je dolgo zdelo, da bo Olimpija zaman iskala pot do zadetka. Celje je branilo prednost in ga, ko je dvakrat poskusil Florucz – 22-letni Avstrijec je najprej po protinapadu ob Karničniku zaključil protinapad, nato pa se s spretnim obratom dokopal do strela z razdalje, a obakrat je bil Rozman pripravljen -, tudi ubranilo. Ko je z bližine poskusil rezervist Marko Brest, se je zatresla vratnica, izid pa se ni spremenil.

V 85. minuti pa je Olimpija le vnovčila svojo priložnost. Marcel Ratnik se je ljubljanskim navijačem dokončno odkupil za posredovanje v prvem polčasu, ki je goste odpeljalo v vodstvo. Po kotu je bil branilec, ki je dan pred tekmo podaljšal pogodbo z Olimpijo do poletja 2026, na pravem mestu, pričakal žogo, ki mu jo je odložil Timi Max Elšnik, in z desnico z bližine zadel za 1:1.

Ni dosti manjkalo, da bi četa Zorana Zeljkovića v finišu tekme pripravila popoln preobrat, a je Redija Kaso ustavila … vratnica. Še tretjič na tekmi so zmaji namesto mreže stresli okvir. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta