Vstopnice za Euro 2024 dodeljene. Ste med srečneži?

Zoran Mijatović, N.S.
25.01.2024 10:58

Vsi, ki so v drugem krogu prodaje zaprosili za katero od milijona vstopnic za Euro 2024, so bili obveščeni o uspehu. Kakšne pa so še možnosti za nesrečneže?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kdor se je decembra na Uefinem portalu prijavil za nakup vstopnic za Euro 2024, je bil danes obveščen, ali je med imetniki pravice za nakup. Spomnimo, Evropska nogometna zveza Uefa je v drugem krogu prodaje (prvi je bil oktobra) po uvrstitvi Slovenije na EP sprostila prodajo dodatnega milijona vstopnic, se je pa že prej v izogib sesutju sistema odločila za unikaten način prodaje: namesto po principu "kdor prvi pride, prvi melje" so pri Uefi organizirali t.i. loterijski sistem. Srečni izžrebanci so tako danes dobili dokončno zeleno luč za nakup dodeljenih vstopnic. Vstopnice morajo plačati do konca januarja.

V drugi fazi je bilo za vsako tekmo v skupinskem delu namenjenih po 10.000 vstopnic za navijače posamezne reprezentance. Uefa je prejela več kot 30 milijonov zahtevkov, povpraševanje je torej povsem preseglo kvote, zahtevkov je bilo kar 41-krat več. Slovenci so za obračun s Srbijo v Münchnu vložili 160.000 zahtevkov, za tekmo z Anglijo v Kölnu je Uefa prejela 103 tisoč zahtevkov, za dvoboj z Dansko v Stuttgartu pa 81.000. Skupaj torej 344 tisoč ali 11-krat več, kot jih je bilo na voljo.

A tudi neizžrebani še nimajo razlogov za obup. Marca se bo odprla Uefina uradna spletna platforma za varno in pošteno preprodajo oziroma izmenjavo vstopnic. Seveda je pa malo verjetno, da se bodo srečneži svojim dragocenim digitalnim lističem tudi odrekli. Če pa na vsak način želite biti del nogometnega vzdušja, imate še tretjo možnost: konec marca ali v začetku aprila - datum še ni določen - se bo po uvrstitvi še treh kvalifikantov odprla tretja prodaja vstopnic za tekme omenjenih ekip. Je pa res, da nihče od kvalifikantov ne bo igral v slovenski skupini. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta