Za Skerbinjekovo lovoriko ACH in Padova

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
21.09.2024 21:19

Na 36. memorialnem turnirju v dvorani Tabor v polfinalu ACH premagal Mladost, Pallavolo Padova pa i-Vent Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Donik je večkrat ukanil blok Padove.
Saso Bizjak

Dvorana Tabor, v kateri so včeraj ob 100-letnici igranja odbojke v Mariboru odprli razstavo fotografij, ki obiskovalce popelje skozi zgodovino tega športa v mestu ob Dravi, je bila danes prizorišče že 36. mednarodnega turnirja v spomin na velikana mariborske, slovenske in jugoslovanske odbojke Vlada Skerbinjeka, ki ga prireja mariborski klub i-Vent. V uvodni tekmi sta se spoprijeli ekipi Mladosti Zagreb in ACH Ljubljana. Po izenačeni igri so tekmo, čeprav so zagrebški odbojkarji v nizih vodili 2:0, s 3:2 (31:33, 22:25, 25:23, 25:22, 15:10) dobili ljubljanski. Pri serijskih slovenskih prvakih je blestel Alen Šket, ki je dosegel kar 36 točk, Matej Kök jih je dosegel 19, Jan Pokeršnik 17, pri zagrebškem klubu pa jih je 17 dosegel Clemens Ecker. 

Visok blok italijanske ekipe je bilo težko prebiti.
Saso Bizjak

V drugi tekmi sta se pomerila i-Vent in italijanski 1A ligaš Pallavolo Padova. Kot je bilo pričakovati, je bil klub iz najkakovostnejše lige na svetu premočan za pomlajeno in prenovljeno mariborsko vrsto. Tekma se je končala z rezultatom 3:0 (25:16, 26:24, 25:19). Gostje so v uvodnem nizu pokazali svojo moč, gostitelji pa, morda tudi zaradi prevelikega spoštovanja do tekmeca, zaigrali nesproščeno in si privoščili preveč napak. So pa zato v drugem zaigrali bolj sproščeno in zbrano, vodili tudi za pet točk, pri 18:18 pa je tekmec izničil prednost. Končnica je bila zelo izenačena, prvi so prednost za zmago v nizu imeli gostje pri vodstvu 24:23, a so jo zapravili, druge pa ne in podvojili vodstvo v nizih. Tretji niz je bil prav tako izenačen, do sredine so pobudo na igrišču imeli mariborski odbojkarji, pozneje pa so jo prevzeli italijanski in tekmo mirno pripeljali h koncu. Pri i-Ventu je Stefan Mirković dosegel 14 točk, 13 jih je dosegel Jaka Sešek, sedem Žiga Donik, pri Padovi pa je bil z 18 točkami najučinkovitejši Marko Sedlaček.

"Ne glede na poraz sem zadovoljen z igro naših fantov. V drugem in tretjem nizu so se dobro kosali z italijansko ekipo, ob tem pa moramo vedeti, da večina igralcev še nikoli ni igrala proti tako ugledni in kakovostni ekipi," je povedal trener Sebastijan Škorc

Jutri ob 14. uri bo tekma za tretje mesto med i-Ventom in zagrebško Mladostjo, ob 16.30 pa za prvo med ACH Ljubljana in Pallavolo Padova. 

Mariborski odbojkarji so se veselili vsake točke.
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta