Začetek NHL: Kopitar bo v ligi, dokler bo kralj

ZOM
08.10.2024 07:00

Nocoj se začenja nova sezona lige NHL; naslov brani Florida, Arizona Coyotes se je preimenovala v Utah HC, Kopitar štarta v noči na petek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Kopitar in soigralci iz Los Angelesa na sceno prihajajo s štirimi zmagami in dvema porazoma iz pripravljalnega obdobja.
EPA

Minuli konec tedna je liga NHL z namenom popularizirati hokej na ledu gostovala v Evropi, natančneje v Pragi (New Jersey Devils so dvakrat premagali Buffalo s 4:1 in 3:1). Danes zvečer oziroma v noči na sredo pa se bo tudi na ameriških ledenih ploskvah začelo zares. V koledarju za sezono 2024/25 sicer ne bo bistvenih novosti. V rednem delu sezone bo skupno 1312 tekem, vsaka ekipa jih bo odigrala 82, redni del se bo končal 17. aprila.

Že prvi tekmovalni dan, v noči na sredo ob enih zjutraj, se bodo predstavili Florida Panthers, branilci naslova z metropolitanskega območja Miami, ki bodo pod stropom dvorane dobili prapor za naslov prvaka in se nato udarili z Bostonom. Za panterje bo to prva domača tekma po 24. juniju, ko so v odločilni sedmi finalni tekmi za Stanleyjev pokal premagali Edmonton z 2:1. Florida je v sezoni 2023/24 sploh prvič v zgodovini prišla do prestižnega naslova.

V sezoni 2024/25 bo v ligi tudi novo-staro moštvo oziroma stari znanec z novim imenom, saj se je klub, ki se je prej imenoval Coyotes, iz Arizone preselil v Utah. Kupil ga je lastnik košarkarske ekipe Utah Jazz Ryan Smith. Za zdaj bo ime kluba le Utah Hockey Club, igral bo v Salt Lake Cityju, dolgoročnejšo identiteto z imenom ekipe, ki je značilna za ameriške profesionalne klube, pa bo dobil šele v naslednjih sezonah. Junija je klub sporočil, da so v ožjem izboru imena Blizzard, Mammoth, Outlaws, Venom, Yeti in možnost, da klub ostane preprosto Utah HC.

Tako kot že vrsto let bo v ligi tudi 37-letni slovenski zvezdnik Anže Kopitar. S kralji iz Los Angelesa ima še dveletno pogodbo. Kot je dejal po koncu prejšnje sezone med počitnicami v Sloveniji, bodo Kings zelo verjetno ostali njegova edina ekipa v NHL: "Jaz sem se že odločil, da dokler me bodo želeli gledati v Los Angelesu, bom ostal, če pa ne bodo več zadovoljni z mano, bo verjetno to to."  Kopitar in soigralci so odigrali šest pripravljalnih tekem; izgubili so z Utahom in Florido, premagali pa (dvakrat) Anaheim, Vegas in Boston. Prva uradna tekma sezone jih sicer čaka v noči na petek proti Buffalu.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta