Začetek nogometne prve lige: Prvaki že upoštevajo tradicijo

BPM
23.07.2023 19:50

Poraz nogometašev Olimpije v Kopru, šok Domžal v Fazaneriji in hitra lekcija Brava novinki Rogaški

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črno-beli iz Rogaške Slatine so hitro spoznali pasti prve lige: Nikola Janjić, nogometaš Brava, proti Antoniu Majceniću.
Bojan Velikonja

Državni prvaki so 33. državno prvenstvo v nogometu začeli v skladu s tradicijo, po kateri nihče ni ubranil naslova že od leta 2015 - s porazom. Po preboju v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov so nogometaši Olimpije naleteli na vselej ambiciozni Koper in na Bonifiki izgubili z 1:2.

Trener zmajev Joao Henriques je sredi evropskega poletja dodobra premešal začetno enajsterico za prvo ligaško preizkušnjo. Tudi kapetan Tim Max Elšnik se je znašel na klopi in vstopil šele, ko je gostom voda že tekla v grlo. Kljub temu so imeli v prvem polčasu premoč, a niso bili nevarni. V 58. minuti pa je veteran Nik Omladič, novinec pri Kopru, natančno podal iz kota in neodločnega vratarja Matevža Vidovška je z glavo premagal Nardin Mulahusejnović, ki se je to poletje vrnil igrat na Bonifiko. V 88. minuti je Timothe Nkada krenil v prodor, žoga je ob posredovanju Marcela Ratnika spremenila smer in končala za vratarjevim hrbtom - 2:0 za Koper! Šele to je prebudilo Olimpijo in Svita Sešlarja, toda po njegovem golu je gostom zmanjkalo časa.

Kakšen zasuk v Fazaneriji! Mura je z goloma Dardana Shabanhaxhaja (v 11. minuti) in Emirja Saitoskega (24.) vodila že z 2:0. Toda Domžalčani so zmogli še en zasuk s tremi goli, kakršnega so sredi tedna uprizorili na Malti. A če jih je takrat zmanjkalo v odločilnih trenutkih, so v Murski Soboti šli do konca in zmagali s 3:2. Preobrat je začel Edin Julardžija (30.), po močnih nalivih in nekoliko daljšem premoru med polčasoma, ko so zaradi teme morali prižgati žaromete na Fazaneriji, ga je nadaljeval Gašper Černe (78.). V devetminutnem podaljšku tekme pa so Domžale zadele še za zmago s 3:2. Po predložku Danijela Šturma, ki je po statusu k Aluminiju posojenega nogometaša Maribora zdaj igralec Domžal, je vratar Klemen Mihelak storil veliko napako in z nerodnim posredovanjem žogo spravil v svojo mrežo.

Po tridesetih letih so se prvi ligi predstavili nogometaši iz Rogaške Slatine - drugi letošnji novinec Aluminij nocoj igra s Celjem - in gol dobili že v 24. sekundi tekme v Ljubljani. Za Bravo je prvi zadel Luka Štor, gol za zmago z 2:0 je v 72. minuti pristavil Matej Poplatnik, najboljši strelec minule sezone druge lige.

Rezultati 1. kroga: Mura - Domžale 2:3, Bravo - Rogaška 2:0, Koper - Olimpija 2:1, Radomlje - Maribor 0:4, Aluminij - Celje (nocoj); pari 2. kroga - v soboto ob 17.30: Koper - Radomlje; ob 20.15: Olimpija - Rogaška; v nedeljo ob 17.30: Maribor - Aluminij, Domžale - Bravo; ob 20.15: Celje - Mura.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta