Žan Vipotnik tik pred podpisom pogodbe s Francozi

Miha Dajčman Miha Dajčman
04.07.2023 12:59

Vijoličasti urejajo še zadnje podrobnosti okoli prestopa Žana Vipotnika k francoskemu drugoligašu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žana Vipotnika v Bordeauxu čaka zdravniški pregled in podpis prve pogodbe v tujini.  
Andrej Petelinšek

Prvi strelec prve slovenske nogometne lige v prejšnji sezoni bo kariero nadaljeval v Bordeauxu, poročajo na portalu športnega dnevnika EkipaSN. Žana Vipotnika so v minulih tednih povezovali s klubi iz cele Evrope, jutri naj bi postalo uradno, da bo 21-letni napadalec okrepil francoskega drugoligaša, ki je minulo sezono sklenil na tretjem mestu drugega ranga francoskega nogometa.

Agenta slovenskega reprezentanta Sašo Župana smo zmotili med urejanjem zadnjih podrobnosti za prestop Konjičana v Francijo, kjer ga danes čaka zdravniški pregled. Župan nam je dejal, da bo o podrobnostih dogovora spregovoril jutri, navrgel je, da bodo s poslom zadovoljni vsi vpleteni. Spomnimo, športni direktor Maribora Marko Šuler je pred časom napovedal, da bo prestop Vipotnika v tujino rekorden za klub iz Ljudskega vrta. Portal Planet nogomet navaja, da bodo vijoličasti zaslužili okoli tri milijone evrov, z bonusi bi lahko znesek narasel na štiri milijone evrov. Francoski L'Equipa poroča, da bo Vipotnik podpisal petletno pogodbo.

Vipotnik je za Maribor igral na 50 tekmah in dosegel 23 golov ter dve asistenci. V prejšnji sezoni je na 38 tekmah dosegel 23 golov, v prvenstvu je bil na 30 tekmah učinkovit 20-krat oziroma v povprečju na vsakih 99 minut igre.

Bordeaux je klub z dolgoletno tradicijo, ustanovljen je bil pred 141 leti, zadnjega od šestih naslovov prvaka pa je osvojil v sezoni 2008/09. V sezoni 2021/2022 je izpadel iz Ligue 1, v prejšnji pa v drugi ligi zaostal za Le Havrom Luke Elsnerja in Metzem, ki si je Vipotnika prav tako želel v svojih vrstah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta