Ženska košarkarska reprezentanca: Odgovornost morajo prevzeti mlade

STA
06.11.2023 14:42

Zdesetkane slovenske košarkarice so pred novo misijo: uvrstiti se na že peto zaporedno evropsko prvenstvo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selektor Dikaioulakos je poskrbel, da so se igralke napadalnih akcij naučile še pred zborom.
Andrej Petelinšek

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco ta teden čakata prvi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2025. V reprezentanci zaradi poškodbe ni kapetanke Teje Oblak, v nedeljo je odpadla še Hana Ivanuša, a je selektor Georgios Dikaiulakos prepričan, da bodo njegove varovanke lahko nadomestile kadrovski primanjkljaj.

Slovenke so priprave začele v nedeljo, včeraj pa so na medijskem terminu razkrile pričakovanja pred kvalifikacijskima tekmama v četrtek (ob 18. uri) v gosteh proti Madžarski in nato še v nedeljo (ob 17.30) doma proti Bolgariji.

Grški strokovnjak na slovenski klopi bo najbolj občutil odsotnost Teje Oblak. "Nadaljujemo prenovo ekipe z mladimi in nadarjenimi igralkami. Verjamemo, da bodo odnesle veliko iz te akcije, po drugi strani pa so tu, da nekaj dodajo reprezentanci. Še vedno je pred nami nekaj ovir. Z nami ni kapetanke Teje Oblak, kar je izguba. A to bomo skušali zakrpati z ekipno igro in igralkami, ki bodo morale prevzeti določeno odgovornost," je na medijskem terminu dejal 54-letni Grk. Tako meni tudi izkušena Eva Lisec: "Vajeni smo tega, da nismo v polni postavi. Ne gledamo na to, koga ni. Imamo novo, mlado ekipo, pripravljamo se pravzaprav na evropsko prvenstvo. Cilj je uvrstitev nanj." Ob odsotnosti kapetanke bo način igre drugačen, priznava Dikaiulakos, saj je prej vsaka akcija šla skozi roke Teje Oblak: "Ne morem reči, da imamo veliko časa. Imamo ga, kolikor ga pač imamo. Igralke so opravile domačo nalogo in se določene napade naučile že pred prihodom sem." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta