Zimske priprave vijoličastih: Aleks Pihler si po dveh letih želi oddelati celotne priprave

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.01.2024 05:31

Pred dnevi je zvezni nogometaš Maribora praznoval 30 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vezist si bo skušal zagotoviti stalno mesto v prvi enajsterici.
Igor Napast

Pred začetkom sezone je bil Aleks Pihler blizu odhoda na posojo, da bi si po vnovični vrnitvi po poškodbi povrnil samozavest z rednim igranjem. Toda iz Ljudskega vrta ni odšel, kmalu je dočakal minute v vijoličastem in v jesenskem delu sezone je kljub novim težavam s poškodbo zbral 13 nastopov ter v vijoličastem krepko presegel dvestotico.

Pred dnevi Pihler praznoval 30 let, v sredo pa odigral drugi polčas pripravljalne tekme z Nafto. "Bilo je kar mrzlo, a zdaj smo že navajeni. Na začetku priprav je bilo hladno, trenirali smo zjutraj in popoldan. Zimske priprave se ponavljajo, zdaj se selimo v Turčijo, kjer bo, upam, malo bolj prijetno. Je pa v mrazu veliko bolje igrati tekmo kot le teči. Vsak stik z žogo med pripravami nam je ljubši kot tekaški del, je pa oboje obvezno," je dejal v Lendavi in priznal, da so noge po dvanajstih dneh intenzivnih treningov težke, pokazal je tudi na izpuščaje okoli ustnice, ki so nastali zaradi naporov in posledičnega padca imunskega sistema. "Prvi znaki so vidni, ko pade imunski sistem in se telo iztroši. Toda to se dogaja vsako leto med pripravami, vedno so noge težke. Sploh na teh prvih tekmah. Treba se je navaditi s tem igrati, s tem pridobivamo kondicijo za nadaljevanje sezone," je dodal zvezni nogometaš.

Mariborčani so pred petkovim odhodom v turški Belek proti Nafti vpisali prvo zmago, ki je po besedah Pihlerja pomembna za samozavest moštva. "Trener nam je pred obračunom rekel, da ne gre za prijateljsko tekmo, ampak pripravljalno. Vsako je treba vzeti zelo tekmovalno, saj s tem pridobivamo samozavest in je vse lažje," še pravi Pihler.

In kakšno je njegovo zdravstveno stanje? "V redu sem glede na to, da sem vzdržal 14 dni treningov na umetni travi. Pričakoval sem, da bodo prisotne bolečine, toda pojavile so se šele v zadnjih dneh. Upam, da bom po dveh letih v celoti oddelal priprave in bom fit za sezono," odgovarja Pihler, ki si bo skušal v povečani konkurenci v zvezni vrsti zagotoviti pomembno mesto v ekipi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta