Zimske priprave vijoličastih: Vipotnik dosegel gol že na šesti tekmi zapored

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.01.2023 19:40

Mariborčani so se na tretji pripravljalni tekmi s Slavijo iz Sofije razšli z neodločenim izidom. Na posojo v Dinamo Batumi je odšel srbski vezist Vladan Vidaković

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Vipotnik nadaljuje s strelskim nizom. Skupaj z uradnimi tekmami ob koncu leta je zadel na šestih zaporednih tekmah.
Grega Wernig

Tretjič to zimo in drugič v Beleku so aktualni slovenski prvaki niz treningov prekinili s pripravljalno tekmo. Po dveh zmagah so s Slavijo iz Sofije dane remizirali z 1:1. Mariborčani so hitro povedli, v peti minuti je po podaji Josipa Iličića z razdalje gol dosegel Žan Vipotnik. Pod vseh pet do zdaj doseženih golov vijoličastih pred nadaljevanjem prvenstva sta se podpisala Iličić in Vipotnik, 20-letni napadalec je dosegel gol na tretji pripravljalni tekmi zapored. Bolgari so izenačili v 87. minuti. Trener Damir Krznar je sledil napovedi iz preteklih dni, da bo jedro ekipe na pripravljalnih tekmah igralo vse več, večino menjav je tako opravil v zadnje pol ure igre.

Kapetana Martina Milca v izogib tveganja poškodbe na tekmi s peto ekipo bolgarskega prvenstva ni bilo med 22 igralci v kadru, je pa zvin gležnja na tekmi z Bolgari staknil Marko Tolić. Kakšno je zdravstveno stanje Hrvata, bo znano v naslednjih dneh. Ishaq Rafiu po poškodbi stegenske mišice še ni nared za nastop, prav tako Jan Repas, Nemanja Mitrović in Luka Uskoković zaradi bolezni. Po prehladu je najhitreje okreval Repas, ki je danes že treniral. Zaradi poškodbe je s pripravami v Turčiji najverjetneje zaključil Marcos Tavares mlajši, trening bazo vijoličastih je po dopoldanskem treningu zapustil tudi 23-letni Srb Vladan Vidaković.

Kar med tekmo vijoličastih sta tako gruzijski klub Dinamo Batumi in Maribor potrdila, da bo vezist kariero nadaljeval v novi sredini. Poleti je Vidaković v Maribor iz Spartaka iz Subotice prišel v zameno za odškodnino, po pol leta v Ljudskem vrtu bo kariero nadaljeval pri gruzijskih podprvakih. Z Mariborom ima visokorasli nogometaš pogodbo podpisano do poletja 2025. Zdaj je uradno, da bo eno leto na posoji v Batumiju, Gruzijci bodo imeli po izteku posoje tudi možnost, da nogometaša odkupijo. Ker je v tej sezoni nekdanji mladinski reprezentant Srbije igral tudi v srbski ligi za Spartak, je lahko odšel le v države, kjer sezona traja znotraj koledarskega leta (v Gruziji med februarjem in decembrom).

Vidaković je v Maribor prišel kot zamenjava za Antoina Makoumbouja, ki so ga vijoličasti poleti prodali v Cagliari. Pričakovanj 23-letnik, ki ga je športni direktor Marko Šuler predstavil kot nogometaša z dodano vrednostjo, ni upravičil. Za slovenske prvake je igral na 15 tekmah (osemkrat v prvi ligi, štirikrat v evropskih tekmovanjih in enkrat v pokalu). Srbski vezist po 10. krogu prve lige 18. septembra ni vpisal nastopa za Maribor v prvi ligi, v igro je vstopil le na pokalni tekmi proti Limbušu sredi oktobra. Še na nedeljski pripravljalni tekmi s Čukaričkim je Krznar Srba postavil na mesto osrednjega branilca. A že nekaj časa je bilo jasno, da nanj ne računa. "Vladan Vidaković je potreboval nekoliko daljši čas za prilagajanje. Ker nikomur ne ustreza, da ne igra, smo iskali rešitev, da se vrne v tekmovalni ritem, in uspeli v namenu. Dinamo Batumi je iskal zveznega igralca s takšnimi značilnostmi in dogovorili smo se o enoletni posoji. Vladanu želim vso srečo ob novem izzivu. Spremljali bomo njegove igre in verjamem, da se lahko vrne v Ljudski vrt z novimi, dragocenimi izkušnjami," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Dopoldanski trening je 23-letni srbski nogometaš še opravil z našim moštvom, nato pa se je preselil k novim soigralcem, ki so prav tako na pripravah v Beleku, so sporočili pri NK Maribor. "Marca bom dopolnil 24 let, želim igrati in to mi je bil osrednji cilj. Trenutno nisem imel pravice igrati drugje kot v kateri od lig, ki se začnejo s koledarskim letom, saj sem v tej sezoni že igral za Spartak in Maribor. Izbor kluba je odličen, saj se Dinamo Batumi bori za najvišja mesta in je udeleženec evropskega tekmovanja. Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Želim prispevati delež k uspehom Dinama in se nato po koncu posoje vrniti nazaj. Tukaj sem se res prijetno počutil, v mestu in klubu, a se po začetnih nastopih žal ni izšlo po željah. Odhajam z namenom, da ob rednem igranju napredujem in pokažem, zakaj sem prišel v Maribor," je ob začetku novega poglavja dejal Vladan Vidaković.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta