Zmeda na tatamiju se je slabo končala za Kajo Kajzer

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
29.07.2024 16:55

Slovenska judoistka se je po porazu v prvem dvoboju kategorije do 57 kg morala posloviti od olimpijskih iger

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kaja Kajzer (v modrem), ki je nekajkrat poskušala napasti, je postala žrtev protinapada.
Reuters

Potem ko se je po porazu v uvodnem dvoboju kategorije do 48 kg proti Srbkinji Milici Nikolić slovenska judoistka Maruša Štangar morala posloviti od olimpijskih iger, je enaka usoda doletela tudi Kajo Kajzer v kategoriji do 57 kg. Zanjo je bila usodna Izraelka Timna Nelson Levy.

Dvoboj med Kajzerjevo, evropsko podprvakinjo z letošnjega prvenstva v Zagrebu, in Nelson Levyjevo, ki je v hrvaški prestolnici osvojila tretje mesto, v svoji vitrini pa že ima zlato in srebrno kolajno s prvenstev stare celine, je bil izenačen. Za spoznanje bolj aktivna je bila naša judoistka, ki je nekajkrat poskušala z metom, a se je tekmica dobro branila, kljub temu pa si je Kajzerjeva do polovice dvoboja priborila pomembno prednost, saj je Izraelka zaradi neaktivnosti dobila dve kazni. Toda minuto pred koncem dvoboja je izvedla protinapad, po katerem so ji sodniki, sicer z nekaj zamude, prisodili vazari, ki ga je, kot kaže, Kajzerjeva spregledala, in v končnici ni več napadala, saj je računala na še tretjo kazen tekmice. Toda dočakala je poraz. "Jezna sem. Nisem vedela, kaj se je zgodilo, nisem videla, da izgubljam. Tudi trener ni reagiral, bil je miren. V zadnji minuti sem gledala na čas in čakala, da tekmica dobi še eno kazen. Če bi vedela, da vodi, bi seveda napadla z vsemi močmi. Po dvoboju sem bila šokirana," je razložila Kaja Kajzer, ki je v Tokiu osvojila peto mesto. "Vpil sem, da zaostaja, naj napade, a očitno je to preslišala," je povedal trener Luka Kuralt

V slovenskem taboru po dveh hitrih izpadih naših deklet optimizem ni splahnel, saj verjamejo, da bo jutrišnji dan veliko uspešnejši za naš judo. Na tatami bo v kategoriji do 63 kg stopila 27-letna Koprčanka Andreja Leški, prvo ime naše judoistične odprave v Parizu. Izkušena članica JK Bežigrad, dvakratna svetovna podprvakinja in lanska evropska prvakinja je v Pariz odpotovala kot ena izmed favoritinj za kolajno, in če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bi jo morala tudi osvojiti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta