Doživite srednji vek: To soboto že 22. Ptujske grajske igre

ŠTR
06.09.2024 05:10

Ptujske grajske igre že več kot 22 let ponujajo doživetje zgodovine s skupinami, ki ohranjajo tradicijo in kulturo srednjega veka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z lanskih Ptujskih grajskih iger
Hojka Berlič

Vsako leto pridejo od blizu in daleč - iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Avstrije in nemškega pobratenega mesta Burghausen. V mestu zaživi srednjeveška tržnica. Dogajanje vsako leto obogatijo likovna kolonija, podelitev nagrad vinarjem in glasba magičnih glasbil na gradu.

Program se bo to soboto, 7. septembra, začel ob 10.uri z dopoldanskim sprehodom skupin po mestu, nato se bodo ob 11. uri srečale na Mestnem trgu, kjer bo pred mestno hišo slovesni "poklon županji, milostljivi gospe Nuški Gajšek". Po poklonu se bodo skupine prosto sprehajale po mestu in vabile na popoldansko prireditev na grajskem turnirskem prostoru.

Popoldanski program na Ptujskem gradu se bo začel ob 14. uri s sprejemom kneza in kneginje v palaciju na Ptujskem gradu. Od 14.30 do 20.00 bodo na notranjem dvorišču grajskega kompleksa grajske igre, ples, cirkus, tržnica in viteški boji. Organizator dogodka je Društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj. Ptujske grajske igre so njihova največja in osrednja prireditev. Njihov pomembni cilj je raziskovanje kostumografije (kostumi datirajo v čas med 15. in 16. stoletjem), srednjeveške zgodovine in kulinarike. Imajo pa tudi izobraževalno vlogo, saj na taborih in delavnicah pri mladih in starejših spodbujajo domovinsko zavest in pripadnost Ptuju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta