(FOTO) Na jesenskem pohodu za dober namen Na noge! zbrali nekaj čez 6400 evrov

BEB
06.10.2024 19:08

Tudi jesenska edicija dobrodelnega pohoda Na noge! je bila zelo uspešna. Organizatorji so našteli okoli tisoč pohodnikov, skupno je bilo donacij za 6438 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med potjo na Urban je mogoče uživati v lepih razgledih. 
Sašo Bizjak

Po pomladnem pohodu na Urban so danes pri društvu Mediaevent pripravili še jesenskega. Tokrat so zbirali prispevke za triletnega Nika iz Maribora, ki nujno potrebuje operacijo v ZDA. Rodil se je tri mesece prezgodaj in takoj po rojstvu utrpel možganske krvavitve, ki so onemogočile pretakanje možganske tekočine iz enega dela možganov v drugega. Zaradi poškodb možganov ne more samostojno stati in hoditi. Otroški nevrokirurgi v ZDA pa mu lahko z zahtevno operacijo na hrbtenjači trajno pomagajo.

Start pohoda je zmeraj v središču Kamnice, pod cerkvijo.
Sašo Bizjak

Start pohoda je bil med 8.30 in 10. uro pod cerkvijo v Kamnici, kjer so udeleženci poravnali prijavnino. Trasa jih je nato peljala naprej na Panoramo, od koder se ponuja prelep pogled na Maribor, zatem čez Medič in Šober na vrh k cerkvi svetega Urbana.

Pri gostišču Panorama je prva točka pohoda. 
Sašo Bizjak

Skupine pohodnikov, od najmlajših do najstarejših, so se vile po razglednih poteh, med postanki so se lahko tudi okrepčale, na vrhu pa je sledila še podelitev nagrad in razglasitev višine donacij. Vsi, ki so poravnali simbolično prijavnino ali poslali SMS-sporočilo z donacijo ter pridobili tri žige na kontrolnih točkah, so namreč sodelovali tudi v žrebu za nagrade. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta