Nagrade občine Slovenska Bistrica: Podelili bodo eno listino in tri priznanja. Kdo so dobitniki?

Natalija Sinkovič
05.03.2024 07:00

Na zadnji seji občinskega sveta v Slovenski Bistrici, ki je bila 14. februarja, so svetniki potrdili dobitnike letošnjih občinskih nagrad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iva Pučnik Ozimič, ravnateljica Srednje šole in gimnazije Slovenska Bistrica, bo 12. marca prejela listino slovenjebistriške občine.
Igor Napast

Komisija za priznanja in nagrade je na javni razpis za vložitev predlogov za podelitev priznanj in nagrad za leto 2023 prejela enajst predlogov, od tega dva za listino in devet predlogov za priznanje, med katerimi je en za listino ali priznanje.

Med prispelimi predlogi je komisija, v kateri so Matej Goričan, Jožef Gorinšek, Modest Motaln, Karl Kavkler in Stanislav Zajšek, svetnikom predlagala, da se naziv častni občan Občine Slovenska Bistrica letos ne podeli, listina občine Slovenska Bistrica se podeli mag. Ivi Pučnik Ozimič iz Črešnjevca za 24-letno vodenje Srednje šole Slovenska Bistrica in za njeno inovativnost ter vizionarstvo, ki je ključno prispevalo k razvoju šole in izobraževalnega sistema nasploh. Priznanje občine Slovenska Bistrica pa bodo prejeli Tjaša Fifer iz Bukovca za vrhunske dosežke na področju športa, Društvo plesni studio Plohl iz Slovenske Bistrice za vrhunske dosežke na področju plesa in Štefka Leskovar iz Devine za požrtvovalno delo pri razvoju in ohranjanju podeželja.

Nagrade jim bodo vročili na slovesni akademiji v viteški dvorani bistriškega gradu 12. marca ob 18. uri ob občinskem prazniku, ki ga Bistričani praznujejo 12. marca - v spomin na leto 1311, ko je nastala listina, v kateri se v pisnih virih prvič omenjajo bistriški meščani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta