Najbolj uspešnim podelili priznanja ZKD

Franc Bratkovič
16.03.2024 05:30

Miroslav Breznik za več kot 50 let uspešnega udejstvovanja na področju ljubiteljske kulture prejel najvišje priznanje zlati cajgar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejemniki priznanj v družbi s tajnico ZKD Slovenskih goric Marijo Šauperl in predsednikom zveze Dragom Lipičem.
Franc Bratkovič

V dvorani Doma kulture v Lenartu so 4. marca podelili priznanja Zveze kulturnih društev (ZKD) za leto 2023. Pripravili so prisrčen kulturni program, v katerem je nastopila citrarka Franja Janež, gost večera pa je bil pater Karel Gržan. Osrednja slavnostna govornica je bila dolgoletna kulturna delavka Darinka Čobec, ki je tudi vodila pogovor s patrom Gržanom ​o njegovi knjigi Mir.

Na osnovi javnega poziva in prispelih predlogov je izvršni odbor ZKD Slovenskih goric preveril ustreznost in potrdil izbor nagrajencev. Ti so: podjetje Prevozništvo Joco, ki je za vsestransko podporo kulturnim dejavnostim v Slovenskih goricah prejelo zahvalo bašl, priznanje zrno je dobil Franc Šnajder iz Jurovskega Dola za dolgoletno udejstvovanje v folklorni skupini, prejemnik priznanja srebrni cajgar pa je Jože Brunčič iz Cerkvenjaka za večdesetletno uspešno delovanje na pevskem področju. Srebrni cajgar je prejela tudi Folklorna skupina KD Sveta Ana.

Zlati cajgar je šel v roke Miroslava Breznika iz Jurovskega Dola. Dobil ga je za več kot 50 let uspešnega delovanja na področju ljubiteljske kulture. Breznik se je začel kulturno udejstvovati po osnovni šoli kot plesalec v folklorni skupini. Od leta 1999 je tudi predsednik Kulturnega društva Ivana Cankarja Jurovski Dol. V tem času je v društveno dejavnost uvedel več prireditev, ki so postale tradicionalne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta