Najprej ribiči v Prvencih, nato še v sosednji vasi, v Borovcih, so priredili spominski ribiški tekmi

Ignac Habjanič
18.06.2024 03:50

Vsem udeležencem enega in drugega memoriala hvala za sodelovanje v spomin svojim pokojnim prijateljem, ki lovijo ribe nekje na oni strani mavrice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S tekme v Prvencih: (z leve) Maks Sakelšek, Tone Plošinjak, Franc Mertuk in predsednik ŠRD Markovci Branko Kostanjevec  
Peter Mesarič

V soboto, 18. maja, so pri ribniku Prvenci, kjer imajo svoj ribnik in ribiški dom člani ŠRD Markovci, organizirali ribiško tekmo v lovu rib s plovcem v spomin na svoje pokojne ribiške prijatelje. Njihovo število se je povzpelo na enajst, s katerimi so nekdaj svoj prosti čas skupaj preživljali ob vodi. Ob lepem sončnem vremenu, sicer malo vetrovnem, se je ob ribniku zbralo 38 ribičev, ki so učili plavati črve in upali na uspešen ulov.

S temi prekaljenimi ribiškimi mački se je uspešno kosal tudi šele 10-letni Stepan Vidovič. Po treh urah je tehtnica pokazala uspešnost vsakega posameznika. Prvo mesto je zasedel Franc Mertuk, drugo mesto Ivan Peačar, tretje pa Viktor Slameršak. Vsi udeleženci, ki so zasedli vključno deseto mesto, so dobili nekoliko manjše spominske pokale. Najstarejši tekmovalec (85 let) je bil Ferdo Škvorc, ki je prejel tudi lični pokal za najtežjo ulovljeno ribo. Treba je poudariti, da je vse pokale doniral Tone Plošinjak iz Male vasi v občini Gorišnica, za kar se mu vodstvo društva iskreno zahvaljuje.

Teden kasneje, torej v soboto, 25. maja, pa so se v sosednji vasi Borovcih, kjer v sklopu športnega društva deluje ribiška sekcija, njihovi člani s spominsko tekmo spomnili svojih pokojnih članov. Tekme se je udeležilo trinajst ribičev - po triurnem upanju in želji po čim večjem ulovu je tehtnica prikazala uspeh posameznega ribiča. Prvo mesto je zasedel Dušan Matjašič, drugo Janko Slatič in tretje Ferdo Škvorc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta