Pravljica, ki smo jo vsi poslušali in brali, sedaj še na filmu. V Mariboru premiera kratkega filma Muca Copatarica

Branka Bezjak Branka Bezjak
06.06.2024 13:00

V Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor bo jutri, 7. junija, ob 18. uri premierno predvajanje animiranega filma Muca Copatarica. Projekciji še v soboto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muca Copataprica 

Kultna pravljica Ele Peroci s prav tako kultnimi ilustracijami Ančke Gošnik Godec, letos praznuje 65. obletnico. Ob jubileju se ponarodeli zgodbi o zakrpanih copatkih, ki znova in znova razveseljuje generacije otrok in odraslih, pridružuje kratki animirani film Roka Predina. Premierno predvajanje bo v petek, 7. junija. Po projekciji bo pogovor z ustvarjalci filma, ki ga bo vodila Ksenija Repina. Ponovitvi projekcij 30-minutnega filma bosta še v soboto, 8. junija, ob 9.30 in ob 10.30.

Kot pravi režiser Rok Predin, scenarij pa podpisuje Andrej Predin, so se mu "s to risanko uresničile dolgoletne sanje. Kot otrok sem vsak večer poslušal radijsko igro, zaradi katere sem Copatarico spoznal, še preden sem znal brati. Nato sem jo prebiral sam, danes pa jo berem hčerkama. Resnično gre za edinstveno klasiko slovenske literature, zato sem bil vselej mnenja, da bi si zaslužila zaživeti tudi kot animirani film." Muci Copatarici glas v filmu posoja legendarna gledališka in filmska igralka Silva Čušin.

"So pravljice, ki preživijo generacije in Muca Copatarica je ena od njih. Jaz sem jo brala, ko sem bila otrok, brala sem jo svojim otrokom, ko so bili majhni in sedaj med našimi knjigami čaka na novega malega bralca. Zelo sem vesela, da sem ji lahko posodila svoj glas," je povedala Silva Čušin. Vstopnice po en evro so na voljo v Lutkovnem gledališču Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta