Primož Roglič s svojo fundacijo objavil razpis za brezplačno uporabo koles

ŠTR
06.02.2024 05:30

Fundacija Primoža Rogliča je pred nekaj dnevi objavlja razpis, namenjen mladim kolesarjem, ki živijo v slabših premoženjskih razmerah, da se potegujejo za 54 koles, ki jih bodo brezplačno uporabljali eno leto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S starta Zlatega kroga lani v Mariboru
Igor Napast

Kolesar Primož Roglič je s svojimi uspehi zgled in navdih mladim športnim talentom. Dokazuje, da disciplina in trdo delo, borba do konca prinesejo rezultate. Te vrednote prenaša na mlajše generacije tudi preko Fundacije Primoža Rogliča.

Čelade namenjajo tudi tistim, ki že imajo kolesa. Objavljajo razpis za 90 kolesarskih čelad. S tem Fundacija Primoža Rogliča aktivno spodbuja zdrav življenjski slog in omogoča mladim dostop do športnih dejavnosti, zlasti kolesarstva, s ciljem popularizacije kolesarstva v Sloveniji.

Eden ključnih projektov fundacije je sicer bila dobrodelna kolesarska vožnja Zlati krog, v kateri je sodelovalo 250 kolesarjev, ki so s startnino in izkupičkom dobrodelne dražbe podprli poslanstvo fundacije. Zbrani denar je bil namenjen nakupu koles in čelad za mlade kolesarje iz socialno ogroženih družin, z razpisom bodo torej ta kolesa razdelili.

Prijavo lahko starši ali skrbniki oddajo do 3. marca, pri čemer je med drugim treba Primožu Rogliču napisati pismo ali narisati risbo, so zapisali na spletni stani fundacije. Enega prejemnika bo izbral Primož Roglič. "S številnimi projekti in dejavnostmi fundacija podpira mlade športne talente, ki se soočajo z različnimi izzivi. Njen cilj je ustvariti okolje, kjer se lahko mladi razvijejo in ki jih navdihuje, da verjamejo vase in sledijo svojim sanjam, tako kot to počne Primož, ki je ikona vztrajnosti, ki nas spodbuja, da sledimo svojim sanjam in nikoli ne obupamo. S svojim zgledom mladim sporoča, da je mogoče doseči velike stvari, če se ne prenehajo boriti," so še zapisali. Več o razpisu na primozroglic.com.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta