Vodja Galerije mesta Ptuj s svojimi deli na skupinski razstavi v Cukrarni

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
13.03.2024 05:00

Skupaj z dvajsetimi slovenskimi umetniki Dušan Fišer, akademski slikar in vodja Galerije mesta Ptuj, sodeluje na ugledni razstavi slovenskih umetnikov z naslovom Razširjeni vid, ki je do 26. maja na ogleda v ljubljanski Cukrarni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dušan Fišer, akademski slikar in vodja Galerije mesta Ptuj
Arhiv Knjižnice Ptuj

"Že sama narava ponuja vrsto optičnih fenomenov, kot so fatamorgana ali pa prelivajoče se barve na metuljevih krilih, školjkah in milnih mehurčkih, in vzbuja vprašanja o spremenljivih oblikah, v katerih se vidno pojavlja. Optične iluzije so se zaradi sposobnosti, da nas neposredno napeljujejo k izkustvu, izkazale za eno najmočnejših orodij pri raziskovanju percepcije," o razstavi pove Alenka Trebušak, kustosinja razstave.

Akademski slikar Dušan Fišer med ustvarjanjem
Branko Žunec

Na razstavi Razširjeni vid so na ogled dela, ki v svojih slikah, fotografijah, videih, objektih in instalacijah izkoriščajo vrzeli v percepciji za intenziviranje gledalčeve izkušnje. Iluzije, ustvarjene s poigravanjem z barvo ter z elementoma svetlobe in zvoka, z učinki njunih lomljenj in odbojev, omogočajo kalejdoskopsko popotovanje skozi zaznavanje, ki naseljuje mejo med umetnostjo, fiziko in nevroznanostjo. Razstavljajo še: Marko Batista, Uršula Berlot, Beti Bricelj, Ksenija Čerče, Sandi Červek, Vuk Ćosić, DK, Vadim Fiškin, Meta Grgurevič, Sanela Jahić, Danilo Jejčič, Peter Koštrun, Blažka Križan, Oto Rimele, Nejč Slapar, Nika Špan, Dušan Tršar, Vinko Tušek, Edvard Zajec. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta