Zabavno med počitnicami v Europarku

(štr)
29.02.2024 07:00

To soboto pripravljajo aktivnosti za celotno družino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroške ustvarjalnice v Europarku
Bojan Mihalič

Živahen program za otroke v času zimskih počitnic pripravljajo v mariborskem Europarku. Otroci se bodo lahko udeležili ustvarjalnic, se zamotili z igro (spuščanje po toboganu, plezalna stena ...) v otroškem parku Čarobni svet od 9. do 21. ure ter ob koncu tedna ogledali otroško predstavo v gledališču Veverice Mice. Vse do sobote, 2. marca, bodo od 16. do 19. ure na osrednjem prireditvenem prostoru številne ustvarjalnice. V četrtek in soboto bodo animatorji poskrbeli za poslikave obrazov, v petek za glitter tatuje, v četrtek bo ustvarjalnica modeliranja balonov. Ves čas bodo lahko ustvarjali različne živali iz gozda, se igrali v otroškem igralnem kotičku, v katerem bodo za igro postavljeni šotori, se sprostili v bralnem kotičku ter preizkusili v različnih zabavnih in miselnih igrah.

V soboto, 2. marca, so od 16. do 19. ure pripravili aktivnosti za celotno družino. Starši in otroci se bodo lahko pomerili v nožnem pikadu ter spretnostnem poligonu, na katerem bodo premagovali različne ovire. Otroci bodo lahko obiskali še likovne in druge ustvarjalnice. Vse dogajanje bo potekalo istočasno.

Otroška predstava v izvedbi Andreje Zupančič bo na ogled v soboto, 2. marca, ob 11. uri. Predstava vključuje povezan šopek za…ljubljenih skladb iz zgoščenke Za…ljubljene pesmice, ki prinašajo sporočila o pomenu ljubezni do narave, živali, soljudi, planeta Zemlje, knjig in celo do drugačnosti. V predstavi nastopata lutki - zaljubljenca Kaja in Jaka, vsak s svojo pesmijo. Jaka v pesmi Drugačen pob odkriva predsodke ter med drugim razlaga, zakaj ljubezen vedno zmaga. Kaja pa s pesmijo Vonj po medenjaku predstavi prve šolske ljubezni in pove, da se "zaljublja po tekočem traku, ker ima vsaka ljubezen vonj po medenjaku". Predstava bo na ogled v nadstropju v bližini gostinskega lokala Ginger. Po zaključku predstave bo otroke obiskala Veverica Mica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta