Čas za oporoko: Kdo bo podedoval 11 milijonov evrov dediščine princa Filipa?

D.Ži
22.04.2021 09:41
Presenetljivo je, da novi vojvoda edinburški ne bo princ Edward, ampak njegov najstarejši brat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po pogrebu princa Filipa so se britanski mediji razpisali o tem, kaj bo z njegovo zapuščino. Princ je za seboj pustil bogastvo, ki ga ocenjujejo na okoli 10 milijonov britanskih funtov, kar je okoli 11,5 milijona evrov. Nekaj je zaslužil tekom kariere v mornarici, sicer pa je vsako leto kot član kraljeve družine dobil okoli 400 tisoč funtov rente, piše Express. S kraljico sta veliko vložila tudi v nepremičnine, umetniška dela in redke knjige. 

Kot kaže, bo večji del moževega bogastva podedovala kar kraljica Elizabeta. 
Profimedia

Družina vsebine prinčeve oporoke ni razkrila, znano je le, da bo njegovo kočijo in konje podedovala njegova vnukinja, lady Louise, 17-letna hči princa Edwarda, ki je po dedku podedovala ljubezen do konj in kočij. Del njegove zapuščine si bodo razdelili štirje Filipovi otroci - princi Charles, Edward in Andrew ter kraljevska princesa Anne, večino pa bo podedovala kar kraljica Elizabeta II.. Dolga leta je veljalo, da bo naziv edinburškega vojvode nasledil Edward, a bo očitno pripadel Charlesu, ki ga bo ob vzponu na prestol predal Edwardu.

Del Filipovega premoženja si bodo razdelili njegovi štirje potomci. 
Reuters

Slednji je sicer znan po tem, da nima prav velikih plemiških ambicij in želje po pozornosti. Po kraljičini smrti bo Filipov delež premoženja podedoval Charles. Neuradno je slišati, da je del denarja Filip zapustil tudi številnim humanitarnim organizacijam, katerih častni boter je bil.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta