Družina pokojne snemalke: Baldwinova lahkomiselnost je povzročila smrt

STA, Va
16.02.2022 19:32

Odvetniki vdovca in sina Halyne Hutchins vložili tožbo, obramba zvezdnika pa trdi, da igralci ne morejo preverjati opreme na snemanjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Odvetniki družine ustreljene snemalke Halyne Hutchins sov Novi Mehiki vložili odškodninsko tožbo proti Alecu Baldwinu zaradi njene smrti med snemanjem filma oktobra lani. Zadevo imajo v rokah odvetniki in razlage incidenta letijo na vse strani, tako kot medsebojne obtožbe. Doslej so bile vložene že štiri tožbe, ta v Novi Mehiki pa je prva, ki zadeva neposredno ubito snemalko.

Baldwin je imel med pripravo na snemanje prizora 21. oktobra lani v roki pištolo, s katero je nameril proti Hutchinsovi in iz katere je priletela krogla, ki jo je ubila, režiserja Joela Souzo pa ranila.

V pogovoru za televizijo ABC je Baldwin zagotovil, da mu je snemalka povedala, naj nameri proti njej, hkrati pa trdi, da na sprožilec ni nikoli pritisnil. Ta izjava je pri odvetnikih vdovca in sina pokojne naletela na posmeh. Tožba v imenu vdovca Matthewa Hutchinsa in 9-letnega sina Androsa navaja, da bi bil moral najprej pomočnik režiserja David Hallas preveriti, ali v pištoli ni morda pravega naboja, to pa bi bil moral potem storiti še Baldwin. Na snemanju ni bilo nobene potrebe za pravo orožje in prave naboje. Tožba navaja tudi, da je imela producentka Katherine Walters posmehljiv odnos do varnosti. Na sporočilo snemalca Lana Luperja, da so imeli že tri primere, v katerih se je pištola sprožila po nesreči, naj bi bila odgovorila, da je to imenitno.

Tožniki trdijo, da bi se bil moral Baldwin bolj izuriti za ravnanje s pištolo, njegova lahkomiselnost pa je povzročila smrt. Poleg Baldwina tožijo še Hallsa, Watlersovo ter strokovnjakinjo za orožje in strelivo Hannah Guttierez Reed ter dobavitelja streliva Setha Kenneyja.

Baldwinov odvetnik Aaron Dyer je tožbo zavrnil kot neutemeljeno, ker da se je igralec zanašal na dva profesionalca, ki sta skrbela za orožje. Dejal je, da igralci pač ne morejo preverjati opreme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta