(FOTO) Najbolj seksi obleka v državi na ogled sredi Maribora. Tista, v kateri nas je na Emi obnorela Amaya

Denis Živčec Denis Živčec
25.02.2022 11:45

Tudi če boste pozabili vse, kar ste videli na Emi 2022, ikoničnega nastopa Amaye in Bojana Cvjetićanina z Zitti e buoni ne boste pozabili nikdar. Nepozabna bleščeča kreacija, trenutno brez dvoma najbolj znana v državi, bo nekaj dni na ogled v starem jedru Maribora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Amaya je z Bojanom ustvarila zgodovinski TV-trenutek, z Davidom pa že svojo tretjo ikonično obleko. 
Osebni Arhiv/DH Fashion

Zdelo se je, kot da smo tisti večer vsi z njima imeli afero za eno noč. In v šali bi lahko rekli, da nas že dolgo nihče ni "nategnil" tako dobro. Bilo je popolno presenečenje, ki ga nihče ni pričakoval in v samo treh minutah so naše čeljusti padle na tla, prsi pa je napolnila evforija. Tudi če boste pozabili vse, kar se je zgodilo na Emi 2022, najbrž nikoli ne boste pozabili točke šovprograma, ki sta ga pripravila Maja Keuc Amaya in Bojan Cvjetićanin. Naša nekdanja evrovizijka in frontmen razbeljeno vroče zasedbe Joker Out, ki je tokrat bil tudi voditelj Eme, sta obudila spomin na skladbo Zitti e buoni, Tihi in pridni, s katero je razvpita italijanska skupina Måneskin Pesem Evrovizije pripeljala v Torino. Prav nič tiha in pridna nista bila.

Dva seksapila, dve karizmi in dva vrhunska vokala so se sešteli, nastal je zgodovinski TV-trenutek. Nekateri na spletnih forumih sicer trdijo, da sta nas slovenska zvezdnika, skupaj z režiserjem Nejcem Levstikom, malce simpatično potegnila za nos in da vseh akrobacij nista izvedla sama, a fama najbolj porednega in bleščečega nastopa v zgodovini slovenske televizije se nadaljuje. Skrivnostna draž ostaja. Posnetek je v samo petih dneh na YouTubu zbral že skoraj 400.000 ogledov, veliko pohval žanje tudi Amayina kot dih oprijeta oprava, ki se je tako lepo hologramsko lesketala in razkrivala, da pevka pridno obiskuje fitnes studio. Gre za že tretjo Amayino ikonično obleko. Po kovinski evrovizijski, ki jo je zanjo leta 2011 ustvaril David Matej Goljat, je Amaya leta 2014, ko je v šovprogramu Eme pela skladbo Close to You, nosila bleščičasto rdečo kreacijo s kapuco, ki jo je ustvaril David Hojnik. Obleko tudi sam šteje za simbolni začetek svoje uspešne modne kariere, v kateri ustvarja pod znamko DH Fashion.

David Hojnik je uslišal pozive številnih navdušencev legendarnega nastopa in obleko postavil na ogled v svojem atelierju.
Osebni Arhiv/DH Fashion

Hojnik se podpisuje tudi pod aktualno bleščečo in oprijeto Zitti e Buoni kreacijo in prav te dni jo je, potem ko so ga navdušeni gledalci k temu nagovorili, razstavil v izložbi svojega Atelierja v Ulici 10. oktobra, v najstrožjem starem mariborskem jedru. Ob osvetljeni obleki vidimo tudi zaslon, na katerem se predvaja legendarni nastop. Že v prvih urah je izložba z obleko postala prava atrakcija za fotografiranje. Glavni čar kreacije je ta, da gre za obleko, ki je hkrati predrzno seksapilna in zapeta do vratu.  

David Hojnik je tako postal del skrivnosti, razkrite minulo soboto zvečer. Začelo se je kak mesec prej. "Med iskanjem navdiha za to obleko smo poslušali glasbo skupine Måneskin, a njihovega sloga nismo hoteli kopirati. Maja je izrazila željo, da bi bila njena oprava enotnega videza. Iskal sem material, dovolj elastičen za tak nastop in ga našel na Dunaju. Kakšno uro je trajal videoklic, v katerem si je blago ogledala tudi ona. Najprej je njegovo elastičnost videla na mojem stegnu," se v smehu spominja modni umetnik. Sledilo je nešteto pomerjanj, da se je obleka pevki nato prilegala kot ulita, čevlji so zahtevali še nekaj več kreativnosti, saj so z blagom obdelali vintage parček iz Amayine omare.

Osebni Arhiv/DH Fashion

Nastop so opazili tudi izven Slovenije in ne mine dan, ko ne bi tudi Hojnik prejel kakšnega sporočila ali komentarja iz tujine, ki hvali njegovo stvaritev. "Odziv je neverjeten. Vse se je seštelo na najboljši možni način. Šlo je za dober projekt, s faktorjem presenečenja. Roko na srce, za kakšno obleko smo kdaj porabili mnogo več časa in truda, pa ni bila tako odmevna. Tako kot za zmago na Evroviziji tudi za ikonično obleko ni recepta," sklene David Hojnik, katerega obleko si bo v izložbi mogoče ogledati še kak teden.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta