Ganljivo slovo: To so bile zadnje besede, ki jih je princ Filip namenil sinu Charlesu

20.09.2021 09:20
Bil je dan pred smrtjo, ko se je britanski prestolonaslednik slišal z očetom in mu poskušal dvigniti razpoloženje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuter

Bil je znan po svojem suhem humorju, kot kaže, ga je ohranil vse do konca. V novem, zelo ganljivem dokumentarcu, ki ga je pripravil BBC, se 72-letni princ Charles spominja svojega zadnjega pogovora z očetom. S princem FIlipom se je slišal dan pred njegovo smrtjo. Čeprav je bil od bolezni že povsem izčrpan, je ohranil svojo znamenito držo.

Reuters

Prestolonaslednik Charles se spominja, da je očeta zadnjič poklical 8. aprila in se celo dotaknil občutljive teme - praznovanja ob Filipovem stotem rojstnem dnevu. "Pogovoriva se o tvojem rojstnem dnevu," je Charles dejal s tresočim glasom, saj je vedel, kako zelo je oče nenavdušen nad tovrstnimi praznovanji. Dobil je zelo tipičen Filipov odgovor: "Ampak zato bi moral najbrž ostati živ, ali pač?"

Zabava bi morala potekati junija. "Vedel sem, da boš to rekel," mu je odvrnil Charles. Šarmanten pogovor je Charles razkril v dokumentarni oddaji "Prince Philip: The Royal Family Remembers“, ki bo na sporedu to sredo. Producent Robert Hardman je za Daily Mail razkril nekaj podrobnosti. Šlo naj bi za poklon, ki so ga otroci in vnuki pripravili v spomin na preminulega kraljičinega moža. Zbrali so svoje najlepše in najbolj zabavne spomine nanj. FIlip je umrl 9. aprila.

Reuters

Snemanje dokumentarca so načrtovali že dolgo, a so se želeli z njim pokloniti njegovemu stotemu rojstnemu dnevu, žal se je razpletlo drugače. V film so tako vključili tudi nekaj posnetkov s pogreba, kljub temu pa naj vzdušje ne bi bilo preveč morbidno, saj si Filip tega zagotovo ne bi želel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta