Prepoved obiskov! Kraljica se s Harryjem med dopustom ne želi več ukvarjati

D.Ži
02.08.2021 09:25
Kraljica se med svojimi škotskimi počitnicami ne želi ukvarjati z nehvaležnim vnukom, ki z njo javno obračunava, četudi mu je vselej krila hrbet.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. vsako poletje svoj mir najde na Škotskem. Da bi tam še naprej ostala ločena od ponorelega sveta, se je odločila sprejeti nekaj težkih odločitev. Počitnice na gradu Balmoral so družinska tradicija. Posestvo velja za edini kraj, na katerem se kraljica počuti kot običajna smrtnica, tam uživa v naravi in se druži z najbližjimi družinskimi člani. No, ne več z vsemi. Na nobeno od poletnih druženj ni povabila princa Harryja. Kot je za britanski Express povedal poznavalec kraljevih reči Duncan Larcombe, naj bi si nekdaj najljubši kraljičin vnuk za odtujenost od babice bil kriv sam. Pred dnevi je naznanil, da nastaja njegova nova knjiga spominov, kar je sodu izbilo dno.

Profimedia

Očitno prihaja nova doza pikantnih in zelo intimnih družinskih podrobnosti. In to potem, ko je Harry z ženo Meghan svetu tako dramatično sporočil, da si želi zasebnosti. Larcombe je prepričan, da bi, če ne bi bilo pandemije in kupa neprijetnih intervjujev o kraljevi družini, Harry vabilo na družinska druženja skoraj zagotovo dobil. Že zato, da bi kraljica lahko videla svoja pravnuka, tudi malo Lilibet, ki sta jo Harry in Meghan poimenovala po njej. Sicer pa je povsem mogoče, da bi se srečanje izrodilo v novo družinsko dramo, ki bi skalila kraljičin škotski mir. 

Živčnost je že zdaj precejšnja, saj nihče ne ve, kaj vse namerava Harry v svoji novi knjigi javnosti razkriti. Spomini naj bi izšli v začetku leta 2022, princ pa si od njih obeta novih nekaj milijonov. Prav njegovo obračunavanje z družino je eden od razlogov, zakaj je kraljica mirne počitnice letos potrebovala toliko bolj.

Profimedia

Leta 2019 sta Harry in Meghan prejela skupno vabilo v Balmoral, a odvrnila, da je njun sin Archie za tako dolgo potovanje premlad. Malo za tem je trojica z zasebnim letalom iz ZDA odletela na Ibizo.

Številni se začudeno sprašujejo, zakaj se Harry tako grdo in nespoštljivo obnaša do babice, ki mu je vselej krila hrbet. Celo 1. julija letos, ko je z bratom Williamom odkril spomenik svoji pokojni mami Diani, ga je povabila na kosilo v Windsorsko graščino. Na pogrebu princa Filipa so po kraljičinem ukazu vsi moški člani kraljeve družine za krsto korakali v civilnih oblačilih, da ne bi Harry, ki zaradi umika od kraljeve družine pravice do uniforme več nima, bil edini v suknjiču in kravati. Zdaj bo babica očitno dobila novo porcijo očitkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta